Apple pracuje na projektu Star, nabídne dotykový displej

Apple pracuje na projektu Star, nabídne dotykový displej
2018-05-26T12:15:00+02:00
• 27. 5. 2018

Apple má na svém kontě několik revolučních produktů, co se týče mobilních zařízení. Například nastartoval éru smartphonů a následně tabletů. V případě chytrých hodinek se jen přidal do rozjetého vlaku. Nyní zde nemáme ve výhledu jakýkoliv revoluční produkt, jen můžeme sledovat evoluci dosavadních zařízení. Možná se ale něco připravuje ve výzkumných centrech společnosti Apple. Konkrétně se začíná mluvit o projektu Star (hvězda).

Projekt Star

Redaktoři webu 9to5mac již nějakou dobu sledují informace o projektu Star a nyní přichází s trochu ucelenější představou, co by to mohlo být. Sice není k dispozici render nebo přibližná podoba, ale základní vlastnosti budoucího produktu mohou dát nejednomu představu, co se vlastně chystá.

V první řadě by se mělo jednat o zařízení s dotykovým displejem, o výkon se bude starat procesor typu ARM (používá se u mobilů a tabletů), nabídne LTE připojení, GPS a kompas. Součástí má být i certifikace zaručující odolnost vůči vodě. Z tohoto letmého popisu by se dalo konstatovat, že se bude jednat o tablet nebo smartphone, ale zajímavější specifikace je, že Star bude mít EFI (Extensible Firmware Interface). Právě EFI najdeme jen u běžných počítačů a notebooků.

star

Nyní by se dalo určit, že by Star měl představovat MacBook poháněný mobilním procesorem. Redaktorům se také podařilo získat informaci, že se bude jednat o zcela novou rodinu produktů. Zatím nelze jednoznačně určit, o jaký typ zařízení se může jednat, ale napadá nás třeba konvertibilní MacBook.

V tuto chvíli je celý projekt ve stádiu prototypů a již jich bylo několik vyrobeno společností Pegatron pro Apple. Údajně je několik vzorků přímo v Cupertinu a zaměstnanci testují nové zařízení. Dle náznaků by se nový produkt mohl objevit v roce 2020.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat