Dotekomanie.cz

Vyrobil si chytré hodinky za necelých 500 Kč [zajímavost]

Pořídit si v dnešní době smartphone a k tomu chytré hodinky nemusí automaticky znamenat, že musíte zaplatit hodně. Na trhu najdeme levná zařízení a to i v oblasti chytrých hodinek. Samozřejmě nelze očekávat, že kvalita bude na nejvyšší úrovni. Pokud ale patříte mezi kutily a chtěli byste si vyrobit chytré hodinky, tak to již není problém.

Chytré hodinky pro kutily

Indický Youtuber z kanálu DDelectroTech.com ukázal na svém nejnovějším videu, že si můžete vyrobit své vlastní chytré hodinky a nebude vás to stát mnoho peněz. Na druhou stranu strávíte spoustu času přípravou a výrobou.

Konkrétně využil dostupné součástky, které se dají pořídit v kdejakém internetovém obchodu zaměřeném na elektroniku. Potřeboval ještě pájku a 3D tiskárnu, aby si vytiskl hodinky samotné. Youtuber také poskytl potřebné odkazy do obchodů stejně jako schéma základní desky, kterou si nechat vyrobit u společnosti PCBway.com.

Ve svém videu uvádí, že ho celý projekt vyšel pod 20 dolarů (cca 410 Kč), ale nezapočítal čas strávený nad celým projektem. Samozřejmě se jedná jen o ukázku toho, co lze v dnešní době vyrobit v domácích podmínkách.

Součástky potřebné pro výrobu chytrých hodinek

Celý projekt možná někoho inspiruje i mezi našimi čtenáři. Pokud jste něco podobného vyrobili, dejte nám vědět do komentářů nebo na email (redakce@dotekomanie.cz).

Exit mobile version