Dotekomanie.cz

Spotify představilo nejen novou verzi „zdarma“

spotify reklama

Šéf oddělení výzkumu a vývoje společnosti Spotify, Gustav Söderström, představil zbrusu novou aplikaci Spotify. Firma před nějakým časem investovala velké peníze a čas do strojového učení, které nyní využívá aplikace Spotify. Doposud mohli uživatelé poslouchat hudbu pouze v rámci přehrávání Shuffle, tedy pokud používali bezplatnou verzi. Tomu je však nyní konec. Uživatelé si budou moci přehrávat jakoukoliv skladbu, a to v libovolném pořadí. 

Spotify a nové funkce

Je zde však menší háček. Abyste mohli skladby přehrávat neustále dokola a zdarma, musí být alespoň v jednom z patnácti osobních playlistů, jako je Daily Mix, Weekly Discover, Release Radar nebo Today’s Top Hits. Celkově se jedná asi o 750 skladeb, což je zhruba 40 hodiny hudby, kterou je možné nyní poslouchat zdarma. 

Skvělou informací je také funkce, díky které aplikace, respektive hudba spotřebuje mnohem méně dat, a to až o 75 %. Pokud tedy máte pomalejší internet, popřípadě nízký datový objem, novinku si zamilujete. Doposud nebylo možné používat režim offline ve verzi zdarma, tudíž uživatelé museli být připojeni k Wi-Fi připojení, pokud nechtěli přijít o FUP. 

Spotify nabízí své předplatné pro běžného zákazníka za cenu 5,99 eur, což je v přepočtu přibližně 152 Kč měsíčně. Pokud nechcete platit, je k dispozici verze s reklamami a omezenými funkcemi, ale i tak zůstává obsah k dispozici. Tak či onak, Spotify vydělá na předplatném nebo na reklamách.

Zdroj: techcrunch.com

Exit mobile version