Xiaomi Mi8 se představí už 31. května aktualizováno, spekulace

Xiaomi Mi8 se představí už 31. května [aktualizováno, spekulace]
2018-05-28T13:45:27+02:00
• 28. 5. 2018
3

Aktualizováno 28. 5.

Společnost Xiaomi začíná lákat na nadcházející událost, kde se představí Xiaomi Mi8, na což láká i jasným obrázkem.

Zároveň se objevily fotografie na čínských sociálních sítích několik fotografií, na kterých můžeme vidět propagační materiály a také prodejní krabici. Nějaké výrazného překvapení se zřejmě nedočkáme v oblasti základní výbavy. Spíše je otázka, jaké budou použity technologie pro identifikaci uživatele. Bohužel se zároveň dozvídáme, že Xiaomi Mi8 nebude mít konektor na sluchátka.

Aktualizováno 23. 5.

Nyní se objevilo na internetu další video, na kterém by měla být chystaná novinka Xiaomi Mi8. V tomto případě disponuje průhlednými zády. Zřejmě se jedná o prototyp nebo o podobu limitované edice. Všimněte si, že na zádech není čtečka otisků prstů, takže je možné, že dojde k integraci do displeje.

Taktéž je vidět, že přední strana disponuje asi tím největším výřezem v displeji. Nabízí se tedy, že Xiaomi integrovalo pokročilé technologie pro rozpoznávání obličeje.

Aktualizováno 20. 5.

Nějakou dobu se neobjevily nové informace o dalším top modelu od Xiaomi, byť se objevil náznak, že novinka neponese označení Xiaomi Mi7. Údajně dojde k malému skoku na Xiaomi Mi8. Důvodem má být postavení čísla sedm v asijské kultuře. Ačkoliv se jedná o kladné číslo, lze jej chápat negativně. Osmička je naopak brána zcela pozitivně.

Kromě toho se objevilo údajné video znázorňující fungující čtečku otisků prstů zabudovanou v displeji. Video nalezl a zveřejnil Slashleaks.

Samozřejmě se nemusí jednat o Xiaomi Mi8, jelikož samotné zařízení není ukázáno v celé své kráse. Klidně se může jednat o podvrh. Na druhou stranu některé zdroje uvádí, že se jedná o reálný prototyp.

Aktualizováno 5. 4.

Spekulace kolem nadcházejícího top modelu od Xiaomi se začínají objevovat s větší četností, ale nyní zde máme jedno malé potvrzení přímo od CEO společnosti. Ten na sociální síti jen zareagoval na jeden komentář uživatele, který zmiňoval možnost implementace čtečky otisků prstů přímo do displeje nepředstavené novinky Xiaomi Mi 7.

Lei Jun, CEO Xiaomi, v podstatě potvrdil, že bude použita tato technologie. V podstatě se potvrzují dřívější náznaky, které byly objeveny v přímo ve zdrojových kódech. Nyní se tedy můžeme asi těšit na cenově dostupný smartphone s touto technologií.

Původní článek 12. 3.

Společnost Apple chtěla přijít se smartphonem, který by nabídl maximum ve všech ohledech. Bohužel se to neobešlo bez výřezu v displeji, kde jsou umístěny potřebné senzory pro FaceID. Ačkoliv Apple není první společnosti s výřezem v displeji (první pokus byl od Essential), tak zřejmě došlo k nastartování trendu, kdy takřka každá firma zavádí tento design. Z těch větších můžeme jmenovat Asus (ZenFone 5Z), brzy se přidá Huawei a pravděpodobně bude následovat Xiaomi, konkrétně s modelem Xiaomi Mi7.

Xiaomi Mi 7 – poodhalují se specifikace

Xiaomi Mi7 s výřezem?

Ještě tento měsíc bychom se měli dočkat Xiaomi Mi 2s, u kterého bude přesunuta kamerka do rohu displeje, aspoň podle posledních spekulací. Zřejmě se ale nebude jednat o jediný mobil tohoto výrobce, který bude mít atypický zobrazovací panel. Dalším modelem má být Xiaomi Mi7. Nasvědčují tomu části kódu firmwaru.

V XDA Developers mají přístup k softwaru a přímo v částech kódu jsou jednoznačné zmínky o výřezu v displeji (notch). Týká se to systémových aplikací jako MIUI Camera, MIUI SystemUI a MIUI Settings.

Mi7

Samozřejmě nelze jednoznačně tvrdit, že Xiaomi Mi7 bude mít nakousnutý zobrazovací panel, ale důkazy tomu nasvědčují. V tomto ohledu si budeme muset počkat minimálně na první úniky vzhledu chystané novinky.

Kromě tohoto designu se máme dočkat infračervené kamery, která by měla sloužit pro skenování obličeje. To by nasvědčovalo tomu, že výřez v displeji nebude jen pro přední kamerku a reproduktor. Ještě se spekuluje o čtečce otisků prstů v displeji, ale k tomu zatím neexistuje jakýkoliv důkaz.

Zdroje: xda-developers.com, gsmarena.com, gsmarena.com, phonearena.com, gsmarena.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vladimir Dolezal

24. 3. 2018, 21:18

Nevím kde viděl u Xiaomi Mi 7 takový vzhled displeje jako má Apple iPhone X prohlédnoul jsem 3 typy 7 u žádné nebyl osazen takovou hrůzou a co se týče Mi Mix 2 S který má jen na pravé straně jemný výřez pro selfi kameru, ale na antutu benchmark má 274600 tak v pohodě předčí jak X tak problémový Samsung S9+.

Milan Strnadel

12. 3. 2018, 11:37

Je to mega humus, nechápu tuhle vlnu. Většina kupujících je stádo oveček.

Petr Hošek

12. 3. 2018, 8:40

Tak doufám že mít nebude, je to hnus velebnosti…. A xiaomi mi2s je asi tak 6 let starý telefon to máte asi špatně opsany…. Ještě tento měsíc bychom se měli dočkat Xiaomi Mi 2s, u kterého bude přesunuta kamerka do rohu displeje, aspoň podle posledních spekulací.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat