Dotekomanie.cz

Dubnová aktualizace Androidu nezamířila prvně do Google telefonů

Aktualizace Androidu jsou stále problém, jelikož výrobci nedrží tempo s Googlem. Pakliže chcete mít nejaktuálnější verzi systému, měli byste si koupit mobil od Googlu, jinak můžete čekat měsíce, než dostanete vyšší verzi systému. V případě programu Android One je situace lepší, ale i tak si trochu počkáte. I proto se Google rozhodl, že rozdělí systém aktualizací – na běžnou a na bezpečnostní.

Právě bezpečnostní aktualizace vycházejí každý měsíc a zpravidla obsahují jen opravy chyb, případně se mají postarat o zvýšení zabezpečení. Nemění klíčové součásti Androidu a zpravidla neobsahuje nové funkce. Zde Google počítal s tím, že výrobci budou posílat nové verze do mobilů častěji. Některé firmy se snaží držet tempo.

Podívejte se do nastavení mobilu, do sekce Informace o mobilu a napište nám, z kterého dne máte bezpečnostní aktualizaci a na jakém mobilu.

Aktualizace Androidu – výrobci předstihli Google

Bezpečnostní aktualizace zpravidla první zamíří do Google telefonů, ale v tomto měsíci jsme se dočkali zvláštního úkazu. Konkrétně v tomto týdnu dostal jeden z našich čtenářů dubnovou bezpečnostní aktualizaci do svého Android One smartphonu dřív, než byla představena a vydána Googlem pro své mobily.

Mysleli jsme si, že se jedná o náhodu, nebo možná o chybu, která zapříčinila dostupnost aktualizace v předstihu. Nyní se ale objevil další případ. Samsung vydal bezpečnostní dubnovou aktualizaci pro smartphone Galaxy J3 (2017), což je již hodně neobvyklé.

Mnohým se může zdát zvláštní, že někteří výrobci mají bezpečnostní aktualizaci dříve než Google na svých mobilech, ale dá se to pochopit. Google totiž nové verze posílá s měsíčním předstihem výrobcům, aby mohli vše připravit k odeslání do zařízení. Nyní se tedy podařilo udělat nezbytné úpravy dříve. Vznikla tak kuriózní situace.

Zatím se jedná jen o dva případy, aspoň v aktuálním období, o kterých víme. Otázka je, jestli se jedná o náhodu, nebo o počátek nového trendu. Můžeme jen doufat, že se tento přístup rozšíří a společnosti začnou aktualizovat mobily, jak se očekává.

Zdroj: sammobile.com

Exit mobile version