Dotekomanie.cz

Belkin bude mít nového majitele v podobě Foxconnu

Belkin se zaměřuje převážně na příslušenství ke smartphonům. V portfóliu najdeme nejrůznější ochranné obaly, nabíječky a jakékoliv další doplňky k mobilním telefonům. V tuto chvíli se schyluje k prodeji celé firmy a novým majitelem se stane Foxconn.

Belkin pod křídly Foxconnu

Foxconn působí nejen v oblasti smartphonů, ale také jej najdeme i v dalších částech IT. Je znám zejména jako dodavatel pro větší společnosti a také pro ně vyrábí produkty. Mezi největší partnery Foxconnu patří například Apple, který si u něj nechává vyrábět nejen iPhony.

Díky koupi Belkin získá Foxconn další značky. Mezi nimi najdeme například Linksys, Wemo a Phyn. Není tedy divu, že cena této společnosti vystoupala na 866 miliónů dolarů, tedy 17,8 miliard korun. Foxconn tak získává poměrně silnou značku na trhu s příslušenstvím k mobilním telefonům, tabletům, k počítačům a také chytré domácí produkty.

Součástí celého odkupu je i výzkumné centrum Belkinu, takže nový majitel získá přístup i k novým technologiím. Zatím nemusíme očekávat velké změny, pokud bude obchod schválen příslušnými autoritami, ale je možné, že Foxconn využije potenciál a nabídne podobné produkty pod dalšími značkami. Navíc bude se moci zaměřit i na výrobu příslušenství specificky pro jiné společnosti.

Zdroj: techradar.com

Exit mobile version