Dotekomanie.cz

Tvůrci Pokémon Go chystají „Harry Potter: Wizards Unite“

Hra Pokémon GO způsobila veliký rozruch ve světě mobilních her. Základním stavebním kamenem Pokémon GO je AR (augmented reality – rozšířená realita), tedy propojení reálného světa s tím ve vašem telefonu. Přesněji u Pokémon GO se jedná o pohyb po hrací mapě na základě vaší reálné pozice a „promítání“ herních prvků na reálný obraz získávaný skrz fotoaparát. Stejným způsobem by měla fungovat připravovaná hra ze světa Harryho Pottera s přídavkem Wizards Unite.

Zaděláno na úspěch?

Na hře Harry Potter: Wizards Unite pracuje studio Niantic, které vytvořilo Pokémon GO a Ingress. Navíc spolupracují s Warner Bros. Interactive a Portkey Games.

Detaily o hře jsou zatím chudé, takže není jisté jaké mechaniky bude hra obsahovat. Dle webu TechCrunch bude hra postavena na podobných prvcích jako Ingress. V té se pohybujete po světě, získáváte vylepšení, bráníte lokace a objevujete okolní svět. Harry Potter: Wizards Unite má potenciál na obrovský úspěch vzhledem k popularitě této značky.  Hra má vyjít někdy v příštím roce, tak uvidíme zda se zvedne další vlna šílenství podobně jako u Pokémon GO.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version