iOS 11.2 beta 1 opravuje problém ve výpočtech aplikace Kalkulačka

iOS 11.2 beta 1 opravuje problém ve výpočtech aplikace Kalkulačka
2017-11-02T17:59:14+02:00
• 2. 11. 2017
1

Zcela nová beta verze operačního systému iOS 11.2 beta 1, která byla před několika okamžiky vydána speciálně pro vývojáře, se zabývá problémem týkající se animace kalkulačky. Tento neduh byl spatřen již od finální verze iOS 11, jež byla zveřejněna v září tohoto roku.

Ve všech verzích systému iOS 11, tedy před operačním systémem iOS 11.2, způsobuje animace kalkulačky při zadávání v rychlém pořadí chaos. Celou problematiku se pokusím následovně vysvětlit. Například pokud klepnete na tlačítko 1 + 2 + 3 a pak rychle stisknete znaménko „rovná se“, je více než pravděpodobné, že neopravená animace vyplodí výsledek 24 namísto 6.

To je samozřejmě velká chyba, přesně takto mohou být způsobeny početní chyby, například v účetnictví a tak dále. Bohužel se jedná o chybu, kterou byste v žádném případě nečekali, tedy alespoň dle mého názoru.

Apple si byl této chyby samozřejmě vědom, což mimo jiné dokazuje nově připravená aktualizace v podobě iOS 11.2 beta. V tomto instalačním balíčku cupertinská společnost chybnou animaci opravila, takže výpočet bude možné provádět rychle. Přestože chyba v aplikaci Kalkulačka byla přítomna již v celém procesu testování iOS 11, významné pozornosti se dočkala teprve minulý týden, což pravděpodobně vyvolalo opravu v dnešní beta verzi. Inženýr společnosti Apple prohlásil, že hned několik lidí podalo o problému hlášení, a to jak samotné firmě, tak také na sociálních sítích, především pak na Redditu a Twitteru.

iOS 11.2 beta 1: několik dalších novinek

V nové verzi systému se vývojáři rozhodli lehce upravit design některých ikon a prvků. Ostřejších hran se dočkal takzvaný čtverec, ve kterém se uživatelům zobrazí náhled alba při přehrávání hudby, a to v ovládacím centru. Nově se můžeme také těšit na efekty animací displeje. Ty mají za úkol dodat telefonu svižnost (lepší požitek z používání).

iOS 11.2 nabídne i další novinky. Tak například se dočkáme funkce v podobě možnosti dostávání upozornění z Apple TV, což samozřejmě ocení tací uživatelé, kteří používají ekosystém Applu ve velkém měřítku. Americká společnost sídlící v Cupertinu taktéž lehce změnila ovládání AirPlay 2. Podle dosavadních informací je ovládání mnohem příznivější, neboť lze z vašeho telefonu ovládat prakticky celou svou domácnost pomocí několika gest.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Marek Veselý

4. 11. 2017, 21:13

Je pravda, že člověk čeká výsledek, před animací. Jinak je to zvláštní, že animace dokáže zkreslit výsledek.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat