Dotekomanie.cz

Android Pay oficiálně v České republice

Ještě nedávno jsme mohli snít o možnosti placení pomocí smartphonů. Ačkoliv bylo v Česku několik pilotních pokusů, tak teprve nedávno nabídly dvě banky jednodušší způsob pro své klienty. Nyní ale přichází velký hráč v podobě Googlu, jelikož právě dnes odstartovalo fungování Android Pay v naší malé zemi.

Android Pay v Česku

Ač je Google obrovskou firmou, bude hodně záležet na podpoře bank. V tuto chvíli je Android Pay dostupný pro zákazníky MONETA Money Bank, mBank a J&T Banka. Během prosince se dočkáme i Komerční banky. Více jich zatím nebude zapojeno, ale vzhledem k síle Googlu a této služby lze předpokládat, že se další přidají v roce 2018.

„Jsme nadšení, že lidé v Česku mohou ode dneška jednoduše a bezpečně platit prostřednictvím Android Pay v mobilním telefonu. Používání služby Android Pay je bezpečnější a mnohem rychlejší než hledání peněženky a vytahování karty. Prostřednictvím Android Pay lze ode dneška zaplatit na více než 144 tisících prodejních místech v Česku,” řekl Pali Bhat, viceprezident pro platební produkty společnosti Google.

Pro používání služby a aplikace Android Pay potřebujete mobilní telefon minimálně s Androidem 4.4 a vyšším a podporou technologie NFC. Následně stačí vložit podporovanou platební kartu. Kromě bank se přímo zapojily firmy jako Lidl, McDonald’s, H&M, Albert a Billa.

Android Pay funguje u všech bezkontaktních terminálů v Česku – stačí probudit mobilní telefon, přiložit ho k terminálu a transakce je provedena. Pro transakce vyšší než 500 Kč je třeba pro zvýšení bezpečnosti telefon ještě odemknout.

Android Pay podporuje kromě platebních karet Visa a Mastercard i věrnostní a dárkové karty. Uživatel není nijak limitován, co se týče počtu karet a může si vybrat, která se má výhradně používat.

Mimo Českou republiku je služba Android Pay dostupná v 15 zemích: USA, Velké Británii, Singapuru, Austrálii, Hong Kongu, Polsku, Novém Zélandu, Irsku, Japonsku, Belgii, Rusku, Ukrajině, Kanadě, Španělsku a Taiwanu.

Již nyní je k dispozici česká verze oficiální stránky Android Pay – android.com/intl/cs_cz/pay/.

Záznam z uvedení Android Pay v Česku

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version