Dotekomanie.cz

Telefony, které dostanou Android 8 Oreo. Najdete ten svůj?

Android 8 čili Android Oreo byl představen ke konci srpna tohoto roku. Nyní, o necelé dva měsíce později, se teprve dozvídáme, na jaké telefony tento nejnovější systém zavítá. Ukazuje se zde typická fragmentace Androidu, která je značně problematická oproti systému od Applu, kde tak obrovská fragmentace není. Nejnovější systém však dostane jen malá část telefonů, které jsou v současnosti na trhu. Pojďme si tedy představit ty šťastné modely, jejichž majitelé se (snad) mohou na nejnovější aktualizaci systému těšit. Bohužel jednotlivé zdroje se ve výčtu telefonů liší.

Na začátku letošního roku jsme vás informovali o seznamu telefonů, které dostanou Android 7, mnoho modelů však tento systém, i přes přísliby výrobců, ještě nedostalo, ani pravděpodobně ani nedostane. Doufejme však, že u Androidu 8 to tak nebude. Každopádně Google slibuje, že od příchodu Androidu 8 by tento problém s fragmentací systémů měl odpadnout. Uvidíme, necháme se překvapit.

Google

Samsung

Příchod pravděpodobně na jaře roku 2018.

Sony

Sony je v aktualizacích rychlejší než ostatní, lze očekávat ještě letos, byť již má v nabídce modely s Androidem 8.0.

LG

Aktualizaci můžeme čekat nejdříve na přelomu roku.

Motorola

Lenovo

HTC

Huawei

Honor

Pravděpodobně až v novém roce.

OnePlus

Aktualizace by mohla být dostupná u model 3 a 3T do konce roku, stejně tak OnePlus 5.

Asus

Android 8 přijde v nástavbě nazvané ZenUI 4.0

Essential

Nokia (HMD Global)

Xiaomi

Blackberry

Chybí vám zde nějaký telefon? Napište nám do komentářů.

Zdroje: androidauthority.com, developers.google.com, theleaker.com, rootupdate.com, phonearena.com, androidauthority.com, twitter.com, 9to5google.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Exit mobile version