Dotekomanie.cz

Pixely 2 mají šanci získat Android 11 oficiální cestou

Google dříve nabízel smartphony Nexus, které nikdy neaspirovaly na nejúspěšnější zařízení na trhu. V podstatě se jednalo o referenční zařízení s absolutně čistým systémem pro vývojáře. To se ale začalo měnit a s příchodem Pixelů se Google začal více zaměřovat na hardware. Letošní novinky dokonce jdou dál a obsahují SoC navržené přímo Googlem. Když k tomu připočteme nedávný obchod s HTC, tak je evidentní, že vyhledávací gigant chce útočit na nejvyšší příčky.

Není tak neobvyklé, když se více začne starat o majitele Pixelů. Původní verze z roku 2016 mají zajištěnou podporu na dva roky, co se týče aktualizací systému. Bezpečnostní záplaty budou dostávat až do roku 2019. Novější Pixely 2 (XL) získávají ještě delší podporu. Konkrétně se tyto mobily dočkají zásadní aktualizace i v roce 2020 a bezpečnostní záplaty taktéž do tohoto roku.

Nyní je k dispozici Android 8.0. Pokud Google bude iterovat verzi systému každý rok, tak Pixely 2 mají šanci získat Android 11 v roce 2020. Samozřejmě se jedná jen o náš odhad a počítá se standardním číslováním. I tak se Pixely 2 dočkají všech aktualizací až do roku 2020, konkrétně do měsíce října.

Dodat zákazníkům jeden rok navíc oproti standardní době dvou let je rozhodně pozitivní přístup. Lze tak trochu sledovat, že se Google chce vyrovnat Applu. Snad si vezmou příklad z Googlu i ostatní výrobci a nastaví lepší podporu systému.

Zdroje: ubergizmo.com, support.google.com

Exit mobile version