Youtuber zveřejnil video o OnePlus 5T aktualizováno

Youtuber zveřejnil video o OnePlus 5T [aktualizováno]
2018-05-16T17:36:55+02:00
• 12. 11. 2017
1

Aktualizováno 12. 11.

OnePlus se tentokrát nepodařilo uchovat nadcházející novinku v tajnosti. Nejenže se na internetu objevily všechny informace, tak nyní se postaral o únik i jeden Youtuber, který omylem zveřejnil své video o OnePlus 5T v předstihu. Ačkoliv byl záznam stažen, tak se již podařilo některým ho nahrát na jiný server.

Aktualizováno 10. 11.

Už za týden se má světu představit OnePlus 5T, který přichází necelých 6 měsíců po uvedení OnePlus 5 (recenze). Zpravidla se na internetu objevují nepovedené fotografie, případně výsledky benchmarků, ale tentokrát zde máme novinku v plné kráse se všemi informacemi.

Specifikace OnePlus 5T

  • displej: 6,01 palců, Full HD+ (1080 x 2160 pixelů), 18:9, AMOLED, DCI-P3, sRGB, Gorilla Glass 5, 2.5D
  • procesor: Snapragon 835
  • RAM: 6 nebo 8 GB
  • úložiště: 64 nebo 128 GB
  • Foťáky:
    • zadní – 16 + 20 MPx, f/1.7, EIS
    • přední – 16 MPx, f/2.0
  • čtečka otisků prstů, USB C (USB 2.0)
  • WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, NFC, 3.5mm jack
  • GLONASS, Galileo, GPS, LTE, dual SIM
  • rozměry: 156,1 x 75 x 7,3 mm, 162 gramů
  • baterie: 3300 mAh + rychlé nabíjení

Největší rozdíl mezi OnePlus 5 a 5T je samozřejmě v přední části. Novinka nabízí menší rámečky a větší úhlopříčku. Čtečka otisků prstů se přesunula na zadní stranu, jelikož na přední již není místo. Sice je na zadní straně duální foťák, ale tentokrát sekundární nenabízí možnost zoomu. Místo toho byl použit 20MPx foťák, který má taktéž světelnost f/1.7 jako hlavní 16MPx. OnePlus slibuje nebývalou kvalitu za zhoršených světelných podmínek.

Srovnání OnePlus 5 a OnePlus 5T

Skoro by se dalo říci, že se ani tak nejedná o dalšího následovníka, ale spíše „plus“ verzi, která cílí na jiné zákazníky. Pakliže vlastníte OnePlus 5, asi nenajdete dostatek důvodů k výměně za OnePlus 5T.

Aktualizováno 6. 11.

Společnost OnePlus za poslední dobu poslala na sociální sítě několik informací kolem nadcházejícího modelu OnePlus 5T. Například se cena nebude výrazně navyšovat a bude zachován konektor na sluchátka. Nyní se dozvídáme oficiální datum samotného uvedení. Nové modelu se dočkáme už 16. listopadu v 16. hodin našeho času. Událost se bude konat v New Yorku. Kromě toho brzy započne i prodej lístků na tuto akci, přičemž účastníci dostanou nějaký dárek. Případně si můžete zasoutěžit o cestu na představení.

 

Aktualizováno 30. října

V rámci spekulací a úniků kolem nadcházejících novinek výrobců mobilů se dají s jistou mírou potvrdit informace, pakliže cokoliv zveřejní Evan Blass (@evleaks). Nyní přichází se snímkem horní části smartphonu od OnePlus, o kterém se spekuluje nějakou dobu. Konkrétně jde o OnePlus 5T a lze na obrázku vidět zmenšení rámečků kolem displeje. Čtečka otisků prstů se přesune na zadní stranu.

Aktualizováno 23. října

V poslední době se ukazuje mnoho spekulací kolem případného nového smartphonu od OnePlus. Dnes se objevila zpráva doprovázená i renderem budoucího mobilu. Konkrétně by se mělo jednat o OnePlus 5T. Hlavní změna se odehraje na přední straně, kde by měl být displej s poměrem stran 18:9. Zobrazovací panel by měl mít úhlopříčku 6 palců a nabídne Full HD+ rozlišení (2160 x 1080 pixelů).

Pakliže se informace potvrdí a render ukazuje reálné zařízení, dočkáme se přesunutí čtečky otisků prstů na zadní stranu, jelikož pod displejem již nebude místo. Nyní si musíme počkat, co vlastně OnePlus chystá.

Aktualizováno 17. října

Za poslední dobu se objevilo celkem hodně náznaků ohledně nového modelu od OnePlus. Sice se často zmiňoval model OnePlus 6, ale několik indícií naznačuje příchod OnePlus 5T. Nyní se dozvídáme o události tohoto výrobce, která se bude konat 5. listopadu.

Bohužel nemáme k dispozici mnoho náznaků kolem specifikací. Pouze se spekuluje o 6palcovém displeji a minimálních rámečcích. Budeme si muset pár týdnů počkat, co vlastně OnePlus plánuje a proč je nyní pozastaven na některých trzích prodej aktuálního modelu OnePlus 5.

Aktualizováno 11. října

Dnes jsme zaznamenali, že mobilní telefon OnePlus 5 je zcela vyprodán, alespoň je tak uvedeno na stránkách samotného prodejce. K dostání je však od dalších předprodejců, přímo z Číny ho seženete ještě, ale některé obchody také hlásí, že je vyprodáno. Co se týče českých obchodů, tak na Heurece toto ukončení prodeje ještě nezaznamenali.

HEUREKAOnePlus 5 64GB na Heureka.czOnePlus 5 64GBCena od 13 900 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené)

Na oficiálních stránkách výrobce se akorát objevila jen limitovaná edice JCC se speciálním grafickým zpracováním. Na to, že OnePlus 5 byl představen v červnu, jde o poměrně rychlé ukončení prodeje po necelých pěti měsících. Samozřejmě je otázka, jestli se jedná o záměr, nebo jen o dočasnou nedostupnost.

Původní článek z 8. října

Objevily se spekulace, že čínská firma OnePlus chystá představení nového modelu již na začátek následujícího roku. Taktéž se objevila informace, že nevznikne vylepšený model současného OnePlus 5. Vše jsou to ovšem zatím oficiálně nepodložené informace.

OnePlus 6 možná už v lednu 2018

Poté, co OnePlus vydal model OnePlus 3T pouhého půl roku po OnePlus 3, zvažuje se, že vydání další verze přijde taktéž záhy. Model OnePlus 5 přišel na trh v letošním červnu, a to tři čtvrtě roku po zmíněném modelu s číslem 3T. Pokud firma upustí od mezi modelu s přídomkem „T“, bude se moci rovnou zaměřit na zcela nový model. Navíc onen přechodný model 3T byl jen menším vylepšením verze 3, taktéž se tak čínská firma vyhnula nechtěnému číslu 4, a to kvůli pověrám rozšířených v domovské Číně.

Číslo 6 již není v Číně problémové a tak ho mohou rovnou použít. Při sledování jednotlivých rozestupů mezi novými modely od OnePlus se časový interval poměrně zkrátil a pokud bychom počítali s rozmezím půl až tři čtvrtě roku, tak se OnePlus 6 dočkáme někdy mezi lednem až březnem roku 2018. Pokud by tomu tak doopravdy bylo, čínská firma by pomalu začala snižovat výrobu a začala by uvolňovat sklady pro nový model. Ten by mohl přinést šesti palcový displej s minimálními rámečky. Pokud přijde hned na začátku roku 2018, pravděpodobně nebude mít nejnovější procesor od Qualcommu Snapdragonu 845, avšak letošní model 835. Firma možná přijde již i s určitým stupněm voděodolnosti, případně možná zapracuje i na stabilizace fotoaparátů.

Zdroje: gizchina.com, gsmarena.com, androidauthority.com, androidpolice.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Mám pocit, že těch omylných zveřejnění je poslední dobou hodně :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat