Dotekomanie.cz

Nokia 7 představena – nabízí bothie a skleněná záda

Dlouho se spekulovalo o příchodu dalšího smartphonu s označením Nokia. Nyní jsme se dočkali mobilu zapadajícího do střední třídy –  Nokia 7. Nejenže doplňuje číselnou řadu, ale bude se hlavně jednat o cenově dostupnější mobil než současný top model Nokia 8.

Oficiální představení se odehrálo v Číně, takže do Evropy by novinka mohla zavítat ke konci roku, ale spíše očekáváme oficiální prodej až v první čtvrtině 2018. Mezi hlavními funkcemi můžeme najít technologii OZO (zaznamenává zvuk v 360°) nebo hlavní foťák na němž spolupracovala společnost Zeiss.

Zajímavostí může být, že se na zádech nachází jen jeden a nabízí světelnost f/1.8, což je lepší hodnota než u Nokie 8. I v tomto případě se nabízí možnost pořizování snímků z přední a zadní kamery současně do podoby jedné fotografie – bothie.

Nokia 7 je zároveň prvním mobilem celé série, který má záda ze skla. Pokud nebudete počítat Nokii 3, tak se HMD drželo kovu. Ačkoliv u Nokie 7 najdeme sklo na zádech, bezdrátové nabíjení bychom hledali marně.

Specifikace Nokia 7

V tuto chvíli jsou známé ceny jen pro čínský trh. Základní model přijde na 2499 juanů, což je v přepočtu 8 200 Kč. Vyšší varianta stojí 2699 juanů (cca 8 900 Kč). Oficiální prodej bude na tamějším trhu zahájen 24. října.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version