Dotekomanie.cz

Microsoft Edge si můžete nainstalovat na Android [aktualizováno]

Aktualizováno 12. 10.

Po několika dnech jsme se dočkali webového prohlížeče Edge pro Android. Konkrétně je k dispozici jen Microsoft Edge Preview (Unreleased) aplikace, která není zcela hotová a je určena pro ty, co chtějí pomoci s testováním.

 

Edge pro Android je vcelku rychlý a přináší trochu něco jiného v porovnání s Chromem. Zatím sice nelze využít možnost posílání webových stránek do počítače s Windows 10, ale toho se dočkáme později s aktualizací systému.

V základu aplikace vyhledává skrze Bing, ale je možní v nastavení zvolit Google nebo i Seznam.

Původní článek 5. 10.

Microsoft se v poslední době snaží přinést co nejvíc svých aplikací pro Android a iOS. V podstatě se více stará o konkurenční platformy než o svůj systém Windows 10 Mobile. Ještě před nějakou dobou by nikdo neuvažoval o tom, že bychom mohli navštívit webové stránky skrze prohlížeč Microsoft Edge na zařízeních se systémy Android a iOS, ale dnes se vše mění.

Microsoft oficiálně oznámil, že přinese webový prohlížeč Microsoft Edge na Android a iOS. Konkrétně je již nyní dostupná beta verze pro iOS, ale je vyžadováno, abyste měli počítač s Windows 10 Fall Creator’s Update (Insider Preview). Pakliže máte tuto verzi, můžete navštívit stránku Microsoftu a zapojit se do testování iOS verze prohlížeče Edge. Pro Android bude dostupná preview verze o něco později.

Bohužel je testování omezeno jen na území USA, ale zjevně se to v dohledné době změní, jakmile Microsoft odchytí veškeré problémy. Samozřejmě se můžete ptát, proč byste měli používat prohlížeč od Microsoftu na mobilech s Androidem nebo iOS. V základu zde jde o synchronizaci záložek, stránek k přečtení, elektronických knih a v budoucnu i hesel.

Mimo to budete moci jednoduše odeslat webovou stránku do vašeho počítače a pokračovat v prohlížení. Microsoft Edge má tedy přinést lepší komfort, ale jen pro ty, co na běžném počítači používají právě prohlížeč Edge.

Zdroje: windowscentral.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Exit mobile version