Dotekomanie.cz

Google vydal aplikaci Device Health Services

Google pokračuje v trendu porcování Androidu. Opět s cílem umožnit aktualizovat některé součásti rychleji, než se vydávají nové verze systému. Tentokrát jsme se dočkali v Obchodě Play aplikace Device Health Services.

Z názvu by se dalo soudit, že aplikace bude nějak souviset se „zdravím“ samotného mobilního telefonu, ale není tomu tak. Novinka se zaměřuje na lepší výpočet, jak dlouho vám smartphone vydrží na jedno nabití.

V systému Android najdete u stavu baterie v nastavení odhad, jenž uvádí, kolik hodin bude možné mobil používat než se baterie vybije. Samotná doba je proměnlivá a závisí na počtu spuštěných aplikací, využívání a dalších činnostech hardwaru. Jelikož se jedná o poměrně komplikovaný výpočet, Google se rozhodl, že tuto součást bude aktualizovat samostatně jako jiné aplikace.

Ve výsledku bychom se mohli časem dočkat daleko lepších odhadů, jak dlouho budeme moci používat mobil než se baterie kompletně vybije. Novinka je v současnosti k dispozici jen pro Nexusy a Pixely od Googlu.

Zdroj: droid-life.com

Exit mobile version