Dotekomanie.cz

Vivo X20 a X20 Plus oficiálně – vyšší střední třída s minimálními rámečky

Spekulovalo se, že by společnost Vivo mohla představit novinky s označením X20 začátkem příštího roku, ale nyní se ukazuje, že domněnka byla mylná. Vivo totiž uvedlo smartphony X20 a X20 Plus nyní. Dalo by se konstatovat, že se jedná o prémiové mobily vyšší střední třídy.

Sice novinky nejdou cestou odstranění rámečků kolem displeje, ale musíme uznat, že se výrobce pokusil o minimalizaci. Základní model X20 obsadil displejem rovnou 85,3 % přední strany a větší X20 Plus dokonce 86,11 %. V obou případech se bavíme o 18:9 panely, jenž nabízejí rozlišení Full HD+, tedy 2160 x 1080 pixelů.

O výkon se stará novější Snapdragon 660, který má v u obou mobilů k dispozici 4 GB operační paměti. Na zadní stranách najdeme 12MPx senzory s optickou stabilizací obrazu a pro dodatečné efekty poslouží sekundární senzor s 5 MPx.

Specifikace Vivo X20

Specifikace Vivo X20 Plus

Oba mobily jsou si velmi podobné, jen se liší rozměry, úhlopříčkou displeje a kapacitou baterie. Cena bude startovat na 2998 juanech, což je v přepočtu 9 900 Kč.

Jelikož společnost Vivo spadá pod firmu BBK, která zároveň vlastní Oppo nebo OnePlus, možná se díváme na trend, který bude nastolen u dalších mobilů. Možná si OnePlus 6 vezme inspiraci z Vivo X20.

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version