Dotekomanie.cz

YotaPhone 3 oficiálně představen – dva displeje v jednom těle

V roce 2012 se na trhu s mobily objevil velmi zajímavý model YotaPhone, který byl vybaven dvěma displeji. Kromě standardního předního zobrazovacího panelu se nacházel na zadní straně druhý displej s technologií elektronického inkoustu. Ten spotřebovává energii jen při změně obrazu, takže se jeho přednosti nejvíce projevily například u čtení nebo zobrazování statického obsahu. Dva roky na to přišla druhá generace.

Po delší odmlce a mnoha spekulacím jsme se dočkali třetí generace, která přichází s modernějšími specifikacemi a také pozměněným designem. I v tomto případě se na zádech nachází e-ink displej. Hardwarově se tato novinka řadí do střední třídy, ale oproti konkurenci nabízí něco, co stále není obvyklé, ani po uvedení prvního modelu před pěti lety.

 

Specifikace YotaPhone 3

Oficiální začátek prodeje byl stanoven na říjen, přičemž prvně bude YotaPhone 3 dostupný na asijském a ruském trhu. Později by se měl dostat i do dalších krajin. Základní cena za 64GB verzi je 2398 juanů, což je v přepočtu 7 970 Kč. Vyšší model přijde na 3098 juanů (cca 10 300 Kč).

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version