Dotekomanie.cz

Xiaomi představilo Redmi Note 5A v několika variantách

Xiaomi už nám mnohokrát dokázalo, že umí vyrobit cenově dostupné smartphony s dobrou výbavou. V tomto trendu do jisté míry pokračuje i u novinky Redmi Note 5A, jejíž cena startuje na 699 juanech, což je v přepočtu přibližně 2 300 Kč.

Není neobvyklé, že se jeden model nachází v několika verzích. Ty se zpravidla liší vnitřním úložištěm a v poslední době lze sledovat trend, že jsou rozdíly i u operační paměti. Bohužel v tomto případě je rozdílů více. Kromě výše jmenovaných nenajdete u základního modelu čtečku otisků prstů nebo stejný procesor, dokonce i přední foťák je jiný.

Základní model Xiaomi Redmi Note 5A

Rozdíly nejsou jen v hardwaru. I samotné tělo je rozdílné, co se týče rozměrů. Máte tedy zde základní phablet s 5,5palcovým displejem, slabším procesorem, 2 GB RAM a 16GB úložištěm. Pak jsou tu další dvě verze s lepším procesorem Snapdragon 435, větší operační pamětí, větším úložištěm a s předním foťákem s vyšším počtem megapixelů. Výhodou u všech modelů je slot na SIM karty a microSD kartu. Xiaomi zde nezvolilo hybridní slot, což znamená, že můžete rozšířit úložiště a zároveň používat dvě SIM karty současně.

Vyšší model Xiaomi Redmi Note 5A

Specifikace Xiaomi Redmi Note 5A

Specifikace Xiaomi Redmi Note 5A (vyšší modely)

Jak již bylo řečeno, základní model vyjde v přepočtu na 2 300 Kč. Prostřední model s 3 GB RAM a 32GB úložištěm stojí 899 juanů (cca 3 000 Kč) a nejvyšší verze přijde na 1199 juanů (cca 4 000 Kč). Celkem se divíme, že všechny tři novinky nesou stejné označení, byť nejlevnější verze je takřka úplně jiné zařízení. Takto budou vznikat zmatky.

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version