Dotekomanie.cz

Essential Phone je dostupný v předprodeji [aktualizováno]

Aktualizováno 18.8.

Nyní je již možné si zakoupit Essential Phone, za kterým stojí zakladatel Androidu Andy Rubin. Nabídka se objevila na webu prodejce Amazon a na stránkách samotné společnosti Essential. Vybrat si můžete ze dvou barev: černý měsíc a čistá bílá.

Cena telefonu je 699 dolarů (15500 Kč) a spolu s poplatky za poštovné a za celní úhrady to dohromady dělá 842 dolarů (18700 Kč). Jde pouze o předprodej, kupující tedy pošle částku na účet obchodníkovi a ten až bude mít telefon skladem, tak ho zákazníkovi pošle.

Amazon očekává, že s rozesíláním započne 1. září. Firma Essential na své stránky napsala, že kupujícímu dá pomocí e-mailu vědět, kdy bude telefon připraven k odeslání. Při koupi telefonu přímo od výrobce navíc máte možnost připlatit si 100 dolarů (2200 Kč) za speciální služby k telefonu po dobu dvou let.

Původní článek 30.5.

Konečně jsme se dočkalo očekávaného smartphonu od zakladatele Androidu, Andyho Rubina. Na první pohled by se dalo říci, že se jedná o další mobil s úzkými rámečky, nebo maximálním využitím přední strany. V tomto případě ale vidíme model s unikátní přední stranou. Jde vidět, že si designéři nelámali hlavu s umístěním přední kamerky. Vyřízli pro ni prostor v displeji a je standardně na horní straně mobilu.

I v tomto případě zde najdeme netradiční poměr stran displeje. Konkrétně se bavíme o 19:10, tudíž je Essential Phone dostatečně vysoký/široký na běh dvou aplikací. Displej není jedinou technologickou novinkou. Na zadní straně se kromě standardní výbavy nachází i dva piny (magnetické uchycení) pro připojení příslušenství. Přenos dat je řešen bezdrátově pomocí 60GHz pásma. V tuto chvíli je k dispozici jen 360° kamera.

Pro konstrukci zařízení byl zvolen titan, který by měl více odolat poškrábání. Pro samotná záda byla zvolena keramika. Přední strana je chráněna sklem Corning Gorilla Glass 5.

Specifikace Essential Phone:

Základní cena byla stanovena na 699 dolarů bez daně a dalších poplatků. V přepočtu tedy tento smartphone vyjde na 16 600 Kč. K dispozici je i edice s 360° kamerou, což vyjde na 749 dolarů (cca 17 800 Kč). Bohužel v tuto chvíli je k dostání pouze v USA.

Zdroj: 9to5google.com

Exit mobile version