Dotekomanie.cz

Xiaomi Chiron: netradičních 8 GB RAM a displej s poměrem stran 9:19

Nějaký ten pátek se spekuluje o zcela novém displeji s velikostí 9:18, kterého bychom se mohli dočkat velmi brzy. Na svědomí jej má čínská společnost Xiaomi. Ta má v plánu nový displej implementovat již do své příští vlajkové lodě, jež s největší pravděpodobností dorazí s kódovým označením „Chiron“. Novou vlajkovou lodí se zřejmě stane model Mi7.

Displej Chironu by měl disponovat 6palcovým zobrazovacím panelem s rozlišením 2 160 x 1 080 pixelů. Hlavním dodavatelem se pravděpodobně stane společnost Japan Display, která své díly dodává také dalším gigantům – Sony, Toshiba či Hitachi.

S podobnými displeji má však čínské Xiaomi zkušenosti již z minulosti. Skvělým příkladem je model Mi MIX, který nabízel 6,4palcový displej firmy Sharp s poměrem stran 17:9. Pokud by se Xiaomi skutečně rozhodlo nasadit do své nadcházející vlajkové lodě takový displej, ihned by začalo konkurovat modelu LG G6 – nabízí stejný poměr stran. Jen pro srovnání, Samsung u svých vlajkových lodí vsadil na displeje s poměrem stran 18,5:9. 

Nicméně, displej není jediným lákadlem nového smartphonu. Zařízení má nabídnout nevšední kapacitu operační paměti, přesněji 8 GB. Podle mého názoru se jedná pouze o reakci na konkurenční OnePlus 5. Prozatím se ale jedná o veškeré informace, které se na internetu o tomto modelu nachází. Jakmile zjistíme více, budeme vás o tom informovat prostřednictvím článku. 

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version