Dotekomanie.cz

Oficiálně: Xiaomi Mi 5X s dvojnásobným optickým zoomem

Společnost Xiaomi právě dnes představila svůj nejnovější smartphone Mi 5X. I zde bude výrobce lákat na cenu spojenou s relativně dobrými specifikacemi. V tomto případě se jedná o větší zařízení s 5,5palcovým displejem s dostatečným rozlišením Full HD.

Mi 5X se řadí mezi smartphony s duálním foťákem na zádech. Xiaomi zvolilo širokoúhlý objektiv doplněný o teleobjektiv. Oba senzory nabízí 12 MPx a ostření je zajišťováno pomocí PDAF. Bohužel zde chybí optická stabilizace obrazu nebo jakákoliv další doplňková technologie. I tak se máme těšit na funkce jako bokeh nebo zoom, který by měl být dvojnásobný.

Bonusem u tohoto mobilu je například DHS audio s dedikovaným čipem pro lepší výstup do sluchátek. Nechybí zde čtečka otisků prstů na zádech a infra senzor pro ovládání domácí elektroniky.

Specifikace Xiaomi Mi 5X

Oficiální cena pro čínský trh byla stanovena na 1499 juanů, což je v přepočtu necelých 5 000 Kč. V dohledné době bude k dispozici i aktualizace na MIUI 9. V tuto chvíli je k dispozici jen asijská verze nabízející omezenou podporu LTE, aspoň co se týče českého trhu. Ve specifikacích chybí 800MHz pásmo, ale možná se později objeví globální verze.

Ukázkové fotografie z Xiaomi Mi 5X

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version