Dotekomanie.cz

Nova Launcher konečně s Google Now bez velkých kliček

Google již před nějakou dobou oznámil, že Google Now karty nebudou exkluzivně jen pro jeho launchery/zařízení. Nějakou dobu trvalo, než výrobci smartphonů implementovali tohoto asistenta. První zde bylo Sony, přičemž i Motorola používá ve svém launcheru Google Now. Co se týče aplikací třetích stran, tak oficiální podpora chyběla.

Bohužel se situace nemění a stále zde není oficiálně launcher od vývojářů, který by měl plně integrované Google Now karty. Naštěstí komunita nelenila a vznikly nejrůznější návody, jak si například dopřát Google Now v Nova Launcheru. Bohužel to obnášelo dost úprav a také root. Nyní zde máme potěšující informaci. Tvůrci Nova Launcheru byli schopni vytvořit speciální aplikaci, která zpřístupní karty v jejich launcheru.

Nejedná se o oficiální implementaci a samotná doplňková aplikace nemůže být umístěna do Obchodu Play. I přes tuto menší komplikaci je aktivace Google Now poměrně jednoduchá. Abyste si dopřáli Google Now, musíte postupovat následovně:

Následně se vám zpřístupní karty v Nova Launcheru. Jsou k dispozici na levé straně domácí obrazovky.

Druhý způsob

Pakliže nechcete instalovat aplikaci mimo Obchod Play a není nutné, aby Google Now bylo na levé straně od základních ploch, lze docílit podobné funkcionality pomocí gest. Běžte do Nastavení Nova Launcheru, zvolte Gesta a následně Táhnutí dolů (nebo jiné gesto). Zde vyberte Google Now (Google nyní). Díky tomu získáte při gestu tažení dolů zobrazení karet.

Zdroj: phandroid.com

Exit mobile version