Dotekomanie.cz

Google najímá nového lídra SoC divize, dříve pracoval pro Apple

Autor: Přemysl Vaculík; Zdroj: Dotekomanie.cz

Už to budou skoro dva roky, co se začalo spekulovat, že by se Google mohl pustit do výroby/navrhování vlastních procesorů pro svá zařízení. S příchodem nové linie Pixel smartphonů a dalších zařízení se jeví tento krok jako správná strategie. Zejména s ohledem, že si Google může vše přizpůsobit a optimalizovat po svém.

Objevily se informace, že byla obsazena pozice Lead SOC Architect (Vedoucí architekt SOC – System On Chip). Konkrétně ji nově zastává Manu Gulati, který dříve pracoval pro společnostech jako AMD, Broadcom a Apple. Právě na poslední pozici byl takřka osm let.

V Applu se podílel na vývoji procesorů A4 a dalších. Mimo to má na svém kontě několik patentů a stál také za vývojem úložiště pro otisky prstů v iPhonech. Rozhodně se jedná o velmi kvalifikovaného experta, který má 27 let zkušeností v tomto oboru. Nyní už dva měsíce vede v Googlu vývoj SOC (procesorů).

Pokud vše půjde dobře a nenastanou komplikace, tak se zřejmě dočkáme procesoru, který bude navržen samotným Googlem a za výrobou bude stát jiná společnost. V úvahu připadají firmy jako TSMC a Samsung, ale to se teprve uvidí.

Letos asi nemusíme očekávat Pixel smartphone s procesorem navrženým v Googlu, ale možná se tato novinka objeví v příštím roce u třetí generace.

Zdroj: droid-life.com

Exit mobile version