Dotekomanie.cz

98 % majitelů je spokojeno s AirPods

Nejnovější průzkum trhu od firem Creative Strategies a Experian zaměřený na bezdrátová sluchátka AirPods od Applu sesadil z pomyslného trůnu hodinky Apple Watch z pohledu spokojenosti uživatelů s novým zařízením. I přes dlouhé dvouměsíční zpoždění, které potkalo sluchátka ihned při zahájení prodeje, jsou jejich současní majitelé výrazně spokojeni. Ve výzkumu bylo dotazováno přesně 942 respondentů.

Z nich 98 % nelituje nákupu, což dokazuje 82 % velmi spokojených a 16 % spokojených zákazníků. Zbylé 2 % patří mezi nerozhodné majitele. Pro srovnání první iPhone dosáhl na hodnotu 92 %, první iPad zaznamenal číslo 95 % a nakonec zmiňované hodinky Watch si držely od roku 2015 prvenství s 97 %. Co se týče určitých funkcí, tak 93 % uživatelů si chválilo nevypadávání pecek z uší, 95 % je spokojeno s výdrží baterie nebo 98 % vítá rychlé nabíjení.

Majitelé sluchátek měli napsat charakteristická slova a mezi ty nejčastější například patří kouzlo, kvalita zvuku, pohodlnost, láska, dobrý zvuk či životnost baterie. Závěrem mohli vyjádřit míru doporučení, kde u nich průměrná hodnota vyšla na číslo 75. Výsledek převyšující hodnotu 70 údajně patří jen produktům světové třídy. Tímto se otevírá diskuze, zda by celý průzkum nedopadl zcela jinak, pokud respondenti nepocházeli ze Spojených států.

 

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version