Dotekomanie.cz

Samsung i Qualcomm pracují na Snapdragonu 845, zamíří do Galaxy S9

Nové vlajkové modely jihokorejského výrobce, Galaxy S8 a Galaxy S8+, se ještě nedostaly ani na všechny billboardy, a už nyní napříč celým internetem kolují informace o možném nástupci. Nadcházející generace Galaxy S8 by podle všeho měla nabídnout zcela nový procesor od společnosti Qualcomm.

Nikoho zřejmě nepřekvapí, že se bude s největší pravděpodobností jednat o Snapdragon 845. Ten by měl být vyroben zcela novou 7nanometrovou technologií, na které nyní Samsung společně se společností Qualcomm pracuje. Aktuálně nejrychlejší a nejlepší procesor na trhu je Snapdragon 835 a Exynos 8895, které najdeme právě v aktuálních vlajkových lodí jihokorejského giganta. Nadcházející generace, tedy Snapdragon 845, by měla dosahovat mnohonásobně vyšších výkonů.

Společnost Samsung a TSMC společně nějaký ten pátek pracovaly na finální architektuře 7nanometrové technologie procesoru Snapdragon 845. Podle divize Samsung LSI k masové výrobě dojde již začátkem roku 2018.

Pokud jde o to, proč obě společnosti začaly pracovat na modelu 845, tak je to z následujících důvodů. Dosavadní testy procesorů Snapdragon 835 a Exynos 8895 prozradily, že Samsung a Qualcomm musí ještě zapracovat na lepší optimalizaci čipů Snapdragon. Tak například oproti Exynosu pracuje o něco hůře s energií, díky čemuž se Galaxy S8 s procesorem 835 rychleji vybije.

Zdroje: phonearena.com, pocketnow.com

Exit mobile version