Dotekomanie.cz

Samsung Galaxy Xcover 4 – další přírůstek do rodiny odolných mobilů [aktualizováno]

Aktualizováno 7. 3.

Po představení novinky Samsung zveřejnil cenu pro evropský, která činila 259 eur. Nyní se dozvídáme, jaká bude česká cena. Ta se výrazně neliší od nastavené. Konkrétně si budou muset zájemci připravit 6 999 Kč. Dostupnost Galaxy Xcover 4 je plánována na polovinu měsíce dubna.

Původní článek 5. 3.

Na letošním MWC již byla představena velká řádka mobilních zařízení a dalším představeným mobilním telefonem je Xcover 4 od společnosti Samsung.

Xcover 4 je na přední straně osazen 5″ IPS LCD displejem o rozlišení 1 280 x 720 pixelů, což generuje výslednou jemnost obrazu na 294 ppi. Uvnitř zařízení tepe čtyřjádrový procesor Samsung Exynos s taktem 1,4 Ghz. Této sestavě pak dopomáhá operační paměť o velikosti 2 GB a interní úložiště o kapacitě 16 GB s možností rozšíření pomocí microSD karty až o 256 GB. Napájení pak zajišťuje baterie o kapacitě 2 800 mAh.

Po fotografické stránce byl telefon vybaven hlavním fotoaparátem s rozlišením 13 MPix a vcelku dobrou světelností f/1.9. Na přední straně nalezneme selfie kamerku o rozlišení 5 Mpix a světelností f/2.2.

Jelikož modelová řada Xcover si zakládá na odolnosti, tak zařízení disponuje certifikací IP68 nebo americkým vojenským standardem MIL-STD-810G. V telefonu se samozřejmě nezapomnělo ani na NFC nebo podporu veškerých tuzemských frekvencí LTE.

Specifikace Samsungu Galaxy Xcover 4

Společnost Samsung potvrdila dostupnost tohoto modelu na evropském trhu v průběhu měsíce dubna. Předpokládaná cena zařízení byla stanovena na 259 eur, což je v přepočtu přibližně 7 000 korun.

Zdroje: gsmarena.com, phonearena.com

Exit mobile version