Dotekomanie.cz

Youtube získává náhledy videí [aktualizováno]

Aktualizováno 16. 3.

Před třemi měsíci jsme vás informovali, že aplikace Youtube získá možnost náhledu videa ještě před jeho spuštěním. V podstatě vám tato funkce dopřeje po delším podržením prstu na kartě videa se podívat, co je obsahem. Zobrazí se vám pár sekund bez zvuku na vyskakovacím okně.

Náhledy jsou k dispozici na domovské kartě, nebo v sekci trendů. Nikde jinde není tato funkce dostupná.

Původní článek 14. 1.

Máme zde další velký skok u aplikace Youtube, tedy aspoň v číslování. Bohužel nová verze nepřináší viditelné novinky, kvůli kterým bychom mohli pochopit, proč došlo k přechodu z verze 11 na 12. V podstatě jsme se dočkali jen oprav a některých změn, které mohly znepříjemňovat používání – oprava chování ukazatele stavu přehrávání v kompaktním módu. Na druhou stranu Youtube v12 ukrývá budoucí funkce.

Náhled

Jednou z těch užitečných novinek se může stát možnost náhledu videa před tím, než se rozhodnete ke spuštění. Redaktoři webu Android Police totiž našli ve zdrojových kódech části naznačující novinku, která nám umožní pouhým podržením prstů na obrázku videa přehrání ukázky. Díky tomu se budeme moci podívat, co se vlastně ukrývá za obrázkem a nadpisem videa. Zejména v případech, kdy tvůrci bulvárně lákají na jinak nezajímavý obsah.

Dle některých částí kódu se dá odhadnout, že tato funkce bude jen na domácí kartě aplikace a také v trendech. Prakticky tam, kde budou velké náhledové obrázky. Důvod je jednoduchý, místo obrázku bude spuštěna ukázka, což by nešlo u malých náhledů – například ve výsledcích vyhledávání.

Lístky

Jelikož se na Youtube nachází mnoho umělců, kteří také lákají na své koncerty, tak se objeví možnost jednoduššího nákupu lístku, případně k přesměrování na událost. Do této chvíle měli umělci možnost vložit odkaz do popisku, nebo jinou formou do videa.

Nově by aplikace mohla nabídnout lepší nástroje, jak nasměřovat fanoušky na události. Pravděpodobně se dočkáme změny u názvů takových videí, případně se novinky objeví i přímo ve videích tohoto typu.

Další přípravy

Nová verze obsahuje další náznaky nejrůznějších funkcí. Například Youtube pokračuje ve vývoji systému přeskakování ve videu, o čemž jsme psali nedávno.

Je těžké odhadovat, kdy se dočkáme oficiálního uvedení novinek. Je pravděpodobné, že je Youtube spustí vzdáleně, přičemž nebude potřeba vydávat další verzi aplikace.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version