Dotekomanie.cz

Aplikace Hodiny prošla designovou proměnou, přináší i užitečné novinky [aktualizováno + APK]

Aktualizováno 1. 3.

Poslední menší aktualizace aplikace Hodiny obsahuje podporu vlastních zvukových souborů, které si můžete nastavit jako vyzvánění budíčku. Možnost je přístupná skrze nastavení jednotlivých budíčků po kliknutí na dosavadní zvuk (viz následující obrázek).

Původní článek

Aplikace Hodiny od vývojářského týmu Googlu patří bezesporu k nejpopulárnějším ve své kategorii. Napomáhá tomu příjemné adaptivní prostředí s intuitivním ovládáním, líbivé animace a hlavně bezchybný chod. Užitečná aplikace nově povyšuje na verzi 5.0 a hlavní změny se týkají zejména designu.

Co je nového?

Zatímco předchozí aktualizace přinesla podporu zkratek (vytvoření nového budíku, časovače, zapnutí spořiče obrazovky…) pro zařízení s Androidem 7.1, nejnovější změny se budou týkat všech. Nejvýraznějšími novinkami jsou nyní přítomnost popisků pod ikonami ve vrchní navigační liště a jiný typ použitého písma. Také animace při kliknutí na rozšířené možnosti budíku je o dost plynulejší.

Jestliže využíváte více hodin ve více časových pásmech, aplikace Hodiny vám vedle tamějšího času nabídne i konkrétní časový posun (tedy například australské město Adelaide je o 9 hodin a 30 minut napřed, viz. obrázek). Současný changelog verze 5.0 tedy neobsahuje žádné převratné novinky, nicméně i tyto drobnosti upevňují uživatelský dojem.

Stará verze (vlevo), nová verze s možností u časových pásem (uprostřed a vpravo)

Kde najít novou verzi?

APK instalační balíček můžete najít na webu APKMirror (instalace na vlastní nebezpečí), v opačném případě obdržíte aktualizaci během několika dní skrze obchod Google Play.

Exit mobile version