Dotekomanie.cz

Xiaomi představilo vlastní procesor a smartphony Mi 5c a Redmi 4X

V posledních měsících se spekulovalo o nadcházejících novinkách od společnosti Xiaomi. Kromě nových smartphonů jsme se měli dočkat i procesoru z vlastní dílny. Dnes se tak stalo a máme zde rovnou tři novinky, přičemž jedna z nich je právě procesor přímo od Xiaomi.

Xiaomi Surge S1

Do této chvíle jsme mohli najít zařízení Xiaomi jen s procesory od Qualcommu, případně od Mediateku. Se zvyšujícími se požadavky společnosti Xiaomi se zřejmě zrodila myšlenka, že je na čase přijít s vlastním procesorem.

Xiaomi vstupuje na trh se smartphony celkem střídmě, jelikož SoC Surge S1 nebude zapadat mezi top modely. V podstatě se jedná o procesor určený pro střední třídu. Stává se tak konkurentem pro Snapdragony 6xx a modely Mediatek P10 a P20. V benchmark testech si nevede špatně, jak poukazují zveřejněné výsledky.

Co se týče základních specifikací, tak nabízí vysoký takt. Bohužel byla použita starší výrobní technologie. V tomto ohledu se nemůže rovnat velkým rivalům, kteří již přechází na 14nm výrobní proces.

Specifikace Surge S1

Xiaomi Mi 5c

Společně s novým procesorem byl uveden i první smartphone, který jím bude vybaven. Už jen podle specifikací je jasné, že cílí na střední třídu, kde opět Xiaomi dokazuje, že mu záleží na poměru ceny a výkonu.

Tenké rámečky, kovová konstrukce, rychlé nabíjení a střídmý design se nabízí právě u modelu Mi 5c. Zejména zaujme ty, kteří chtějí dobře vybavený smartphone za rozumnou cenu.

Specifikace Xiaomi Mi 5c

Cena byla stanovena na 1499 juanů, což je v přepočtu 5 600 Kč. Prodej začíná v Číně již 3. března.

Xiaomi Redmi 4X

Další novinka již neobsahuje nový procesor. Ve výbavě najdeme standardní Snapdragon 430, podle kterého je celkem jasné, že zde půjde hlavně o cenu. Ta se pohybuje u základního modelu pod 3000 Kč.

Sice je zde nízká cena, ale to ještě neodradilo Xiaomi od použití velké baterie. Kapacita přesáhla hodnotu 4000 mAh.

Specifikace Xiaomi Redmi 4X

Základní model přijde na 699 juanů (2 600 Kč) a vybavenější následně na 899 juanů (3 300 Kč).

Zdroje: fonearena.com, fonearena.com, fonearena.com

Exit mobile version