Dotekomanie.cz

UBER expanduje do Brna

Uber je již nějakou dobu dostupný v Praze, přičemž si poměrně brzy našel dostatek řidičů a také zákazníků. Ačkoliv se vedou spory, jestli je Uber taxi nebo ne, tak se tento vstup dá hodnotit kladně. Respektive má vliv na současný trh s osobní dopravou pro největší město Česka. Nyní jsme se dočkali rozšíření služeb i Brna, kde oficiálně tato služba startuje.

Tomáš Peťovský

„Česká republika je pro Uber jedním z nejdůležitějších trhů ve střední a východní Evropě. Od našeho příchodu do Prahy před dvěma lety vidíme neustálý růst zájmu jak ze strany cestujících, tak partnerských řidičů. V Česku chceme pokračovat v našich investicích a zlepšovat dopravu ve městech,” komentuje působení společnosti Tomáš Peťovský, generální ředitel Uberu pro Česko a Slovensko, a dodává: Brno bylo pro naši další expanzi jasnou volbou. Moravská metropole má z našeho pohledu velký potenciál. Jen za poslední tři měsíce jsme v Brně zaznamenali téměř 10 tisíc otevření naší aplikace, ačkoliv jsme zde ještě nepůsobili. To jen potvrzuje, že Brno je místem, kde jsou lidé velmi otevřeni inovacím a moderním produktům a Uber přesně takový typ služby je, dodává Tomáš Peťovský.

Zatímco v Praze jsou dostupné celkem tři varianty této služby (uberPOP, Select, Black), tak v Brně začíná fungovat jen nejlevnější, kterou je uberPOP. Cena uberPOP bude v Brně stejná jako v Praze:

Minimální jízdné je 55 Kč. Po zadání promokódu AHOJBRNO do aplikace Uber uživatelé získají první jízdu v hodnotě do 300 Kč zdarma.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version