Samsung Galaxy Note 7 není mrtev aktualizováno

Samsung Galaxy Note 7 není mrtev [aktualizováno]
2017-04-07T23:40:23+02:00
• 7. 4. 2017
5

Aktualizováno 7. 4.

V únoru se začalo spekulovat, že by se mohla objevit upravená verze původního Galaxy Note 7. Největším problémem tohoto modelu byla právě baterie a již tehdy se objevovaly náznaky, že by Samsung mohl sáhnout po menší kapacitě.

Nyní se dostávají na světlo světa snímky Galaxy Note 7 s baterií o kapacitě 3200 mAh. Původní model nesl označení SM-N930, přičemž smartphone na snímcích je SM-N935.

Zatím nevíme, jestli menší baterie je jediná změna, kterou by mohl původní Note 7 projít. Náš zdroj nám naznačil, že by se tato upravená varianta mohla dostat na trh i se zcela jiným označením. Zatím se předpokládá, že by se případné uvedení a prodej mohlo týkat jen asijského trhu.

Původní článek 22. 2.

Z Jižní Koreje přicházejí informace o tom, že by neúspěšný model Galaxy Note 7 mohl projít znovuvzkříšením. Samsung má údajně plány tento model neodepsat. Naopak jej chce kompletně přepracovat a a znovu uvést na trh.

Jak toho chce dosáhnout? Slabinou Note 7 byla konstrukční vada. Ta zapřičinila zkratování kladných a záporných elektrod, čímž následně docházelo ke vznícení baterie a celého telefonu. Na vině byla rovněž příliš veliká baterie v poměru s tenkým tělem telefonu.

Aby se Samsung vyhnul podobným problémům, plánuje Note 7 přepracovat hlavně z pohledu baterie. Ta by měla mít nižší kapacitu a tudíž i menší rozměry. Samsung by tak měl namísto baterie s kapacitou 3 500 mAh přepracované telefony vybavit bateriemi s kapacitou 3 000 až 3 200 mAh.

Z finančního hlediska tento krok dává smysl, protože by výrobce v podstatě nemusel zasahovat do celkového konceptu telefonu, ale zaměřil by se pouze na akumulátory, které byly jádrem problémů.

Samsung si jistě uvědomuje, že se jedná o riskantní krok. Přeci jen Galaxy Note 7 díky problémům ztratil důvěru zákazníků a Samsung napravení reputace svojí značky stojí miliardy dolarů.

Dokonce se spekulovalo o tom, zdali bude vůbec Samsung se značkou Note pokračovat. Vzhledem k tomu, že společnost plánuje uvedení modelu Note 8 na sklonku tohoto roku, nejsme si úplně jisti, zdali jde o promyšlený krok, za kterým budou stát další vysoké náklady. Možná proto Samsung uvažuje modernizované modely Note 7 neprodávat na lukrativních trzích ale zaměřit se spíš na prodej za zvýhodněné ceny na menších trzích.

Zdroje: venturebeat.com, sammobile.com, androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Kéž by… a kéž by se dal koupit i u nás…

eva: nikoliv, nemůžou dát tento obnovený výrobek na trh bez dostatečně dlouhých testů. neměli by jakýkoliv, ale to už je jiná písnička

Ján Valkovič

22. 2. 2017, 15:59

Samsung oficiálne vyhlásil, že takéto plány nemá v Indii, možno inde má, ale skôr nie
https://9to5google.com/2017/02/22/samsung-no-plans-sell-refurbished-galaxy-note-7-india/

Eva Bobík (Eve)

22. 2. 2017, 15:47

Řekla bych, že to je ale pozdě…

Souhlas… Loni v liště bych to bral, ale skoro s uvedením S8 se mi to zdá spatny nápad

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat