Dotekomanie.cz

Nokia uvedla Nokii 3, 5, 6 a nástupce 3310

Před nedávnem jsme se sice již dočkali představení první Nokie pod vedením společnosti HMD, modelu Nokia 6, to byla však jen první vlaštovka. Nyní přichází pod značkou Nokie tři nové přírůstky mířené i pro globální trh. První dva jsou telefony s Androidem spíše nižší střední třídy a posledním z nich je pak také nástupce legendárního modelu 3310. Důležité je také zmínit, že společnost HMD je finská a partnerství s nimi je velmi blízké, takže se nejedná o kdovíjakého čínského výrobce.

Při představování Nokia zmínila, že chce dosáhnout stejně vysoké kvality u všech použitých telefonů. Zaměřit se také chtějí na fotoaparát, který má pořizovat kvalitní snímky u všech modelů. Filosofii Nokie pak doplňuje také vysoká spolehlivost jejich zařízení. Velkou výhodou je také integrace čistého aktuálního Androidu u všech představených telefonů s tímto systémem. Tím pádem Nokie slibuje doručovat každý měsíc bezpečnostní aktualizace.

Již představený model Nokia 6, který se již chvíli prodává v Číně, se bude prodávat po celém světě. Prodávat se bude za cenu 229 euro, což je v přepočtu 6000 Kč.

Nokia 5

Nokia 5 je tak trochu odlehčená Nokia 6. Tělo je vyrobeno z jednoho kusu hliníku série 6000. K dispozici bude ve čtyřech barvách – modrá, černá, stříbrná a „měděná“. Nabízí ale hlavně menší IPS displej s úhlopříčkou 5,2 palce a rozlišením 720p. Hnacím motorem je však nadále Snapdragon 430, operační paměť je ale poloviční a to o kapacitě 2 GB. Vnitřní úložiště nabízí kapacitu 16 GB a je dále rozšiřitelné karty microSD.

Konektivitu zajišťuje LTE Cat. 4, micro USB (USB 2.0), USB OTG, NFC, Wi-Fi a Bluetooth 4.1. Přítomen je pak také čtečka otisků prstů. Fotoaparát nabízí senzor o rozlišení 13 MPx se světelností f/2.0. Přední kamerka má pak 8 MPx. Stát bude 189 euro, což je v přepočtu zhruba 5 tisíc korun.

Nokia 3

Nejlevnějším chytrým telefonem od Nokie bude právě tento model. Opět nabízí kvalitní zpracování v čele se stejnou hliníkovou konstrukcí. Displej má úhlopříčku 5 palců opět s rozlišením 720p. Procesorem zde bude čtyřjádrový MTK 6737. Přední kamerka nabízí autofokus a rozlišení 8 MPx. Prodávat se bude za 139 euro, což je zhruba 3700 Kč.

Všechny tyto modely výše půjdou do prodeje v druhém čtvrtletí tohoto roku. Konkrétní dostupnost v Česku zatím neznáme.

Nokia 3310

Nakonec tiskové konference představili v rámci „One more thing“ reinkarnaci Nokie 3310. Jedná se o klasický tlačítkový telefon designově vycházející z původní Nokie 3310. Nabízí 2,4palcový displej s rozlišením QVGA. Velkou výhodou je dlouhá výdrž na baterii, která slibuje až 31 dní. K nabíjení slouží standardní konektor microUSB.

Integrován byl také 3,5mm jack pro připojení sluchátek. Hudbu pak můžete poslouchat buď z microSD karty až o velikosti 32 GB nebo z FM rádia. Operačním systémem je S30+ s grafikou odkazující na původní model. Konektivitu zajistí pouze 2G sítě. Fotoaparát dostal do vínku 2 MPx s přisvětlovací diodou. K dostání bude za 49 euro, tedy asi 1300 Kč ve čtyřech barvách – šedé, černé, červené a žluté.

Zdroj: tisková zpráva

Exit mobile version