Dotekomanie.cz

Mozilla koupila službu Pocket

Asi budete znát službu Pocket, která se dříve jmenovala Read It Later. Jejím hlavním přínosem je možnost ukládání článků na jedno místo, přičemž aplikace umožňuje čtení i bez připojení k internetu. Pocket vznikl v roce 2007 jako doplněk pro prohlížeč Firefox společnosti Mozilla.

Během své existence získala služba investice ve výši skoro 15 miliónů dolarů a nasbírala k dnešnímu dni kolem 10 miliónů aktivních uživatelů (každý měsíc). Po deseti letech fungování se znovu propojují cesty Mozilly a Pocket, jelikož tvůrce webového prohlížeče kupuje populární službu. Bohužel neznáme konečnou částku.

Konec nebo začátek pro Pocket?

Při podobných nákupech se ihned objevuje otázka, jestli služba bude ukončena nebo se s ní něco stane. Naštěstí v tomto případě máme dobrou zprávu pro uživatele. Konec se neplánuje, stejně tak přejmenování nebo razantní změna.

Zveřejněná zpráva spíše poukazuje, že se toho moc dít nebude. Vývojáři i firma Pocket zůstávají ve stejné budově, nikdo nedostává výpověď a dále se pokračuje na vylepšování služby. Kromě toho se plánují významnější novinky.

Pocket díky novému majiteli dostává dostatek zdrojů, peněz, lidí a nápadů pro další pokračování. Mozilla si navíc slibuje, že bude moci nabídnout kvalitní službu doplněnou o zajímavý obsah kromě jiného.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version