Dotekomanie.cz

Idol 5S od Alcatelu dává poprvé o sobě vědět

Barcelonský veletrh Mobile World Congress začíná za 14 dnů a na povrch začínají vyplouvat první informace, podle kterých by společnost TCL mohla právě do Španělska přivést ukázat svůj hlavní model pro letošní rok. Prozatím neznámé zařízení bylo otestováno ve známém benchmarku Geekbench a tam byl připravovaný telefon rozpoznán jako TCL Alcatel Idol 5S. Čínský výrobce doposud neprozradil nic, tudíž se musíme spolehnout pouze na hrstku specifikací z databáze.

Jestliže se naplní spekulace ze zveřejněného výpisu, tak novinka získá osmijádrový procesor Helio P20 (MT6757) od MediaTeku taktovaný na frekvenci 1,69 GHz spjatý s grafickým čipem Mali T-880 MP2. Hardwarovou stránku dále doplní operační paměť RAM o velikosti 3 GB. Podle nasazeného čipsetu nemusíme počítat se dvěma senzory fotoaparátu v zadní části, protože tento konkrétní typ čipové sady je bohužel nepodporuje.

Ze svého předchůdce může převzít 5,5palcový displej s QHD rozlišením, minimálně 32GB úložiště, 3 000mAh baterii nebo větší provázanost s virtuální realitou. Zda součástí balení budou opět VR brýle, v tuto chvíli nevíme. Každopádně ještě přijde vhod systém Android v nejnovější verzi 7.0 Nougat.

Zdroj: telefoonabonnement.nl

Exit mobile version