Dotekomanie.cz

Facebook testuje odkazy na propojené sociální sítě pod uživatelským profilem

V poslední době se Facebook, co se novinek týče, opravdu činí. Nejedná se pouze o změny v rámci sociální sítě a mobilní aplikace. Hodně změn se odehrává i v aplikaci Messenger, WhatsApp a Instagram. Všechny tyto služby patří do portfolia tohoto sociálního giganta.

Na základě informací, které se objevily na portálu The Next Web, Facebook testuje zobrazení odkazů na sociální sítě pod uživatelský profilem. Pokud máme účty i na jiných sítích a webech, odkazy by měly být viditelné pod naším profilem v podobě štítků.

Snímek z obrazovky, na kterém je patrné, že ostatní uživatelé uvidí připojené profily sociálních sítí

Jak je vidět ze screenshotu, který pořídil uživatel Matt Navara, připojit je možné účty na Twitteru, Skypu, Instagramu a dalších. Sociální profily lze připojit v rámci nastavení profilu ve webové verzi Facebooku.

Prozatím není jasné, zdali bude tato funkce dostupná pro všechny uživatele. Facebook novinky obvykle testuje nejprve rámci beta verze své mobilní aplikace a teprve po otestování omezenou skupinou je vypouští mezi ostatní uživatele.

Zdá se, že tento krok zapadá do vize, která je zakotvena v manifestu, který nedávno představil CEO Facebooku – Mark Zuckerberg. V něm uvádí, že Facebook se zatím zaměřoval na propojení přátel a rodiny. Nyní se posouvá dál a  chce propojovat svět skrze globální sociální komunitu a nabídnout přístup k informacím a dění kolem nás.

Zdroj: thenextweb.com

Exit mobile version