Dotekomanie.cz

Alcatel A5 LED – telefon s interaktivním zadním krytem

Dalším výrobcem, který na MWC představil svou novinku, je i společnost Alcatel, která uvedla mobilní telefon s interaktivním zadním krytem. Tato novinka nese označení Alcatel A5 LED.

Alcatel A5 LED je v předu osazen 5,2″ IPS LCD displejem o rozlišení 1 280 x 720 pixelů. Uvnitř tepe osmijádrový procesor od společnosti MediaTek, a to MT6753 s taktem 1,5 GHz. Této sestavě poté dopomáhá operační paměť o velikosti 2 GB a interní úložiště s kapacitou 16 GB, s možností rozšíření pomocí microSD karty až o 128 GB.

Pro fotocení je zařízení osazeno hlavním fotoaparátem s rozlišením 8 MPx. Na přední straně pak nalezneme selfie kamerku s rozlišením 5 MPx, které dopomáhá ještě LED blesk pro zachycení fotek i za horších světelných podmínek.

Hlavní předností tohoto modelu je však interaktivní zadní kryt, který je vybaven 35 LED diodami. S tímto krytem si můžete rozšířit jak vzhled samotného zařízení, tak i spektrum notifikací. Jelikož si můžete nastavit odlišené varianty pro jednotlivé hovory či notifikace. Takže jednoduše poznáte, kdo vám volá nebo zda vám přišla notifikace například z Dotekomanie. Pokud by vám však tento kryt nevyhovoval, tak výrobce v balení dodává i běžný zadní kryt.

Specifikace Alcatel A5 LED

Tato novinka by se měla dostat na náš trh během měsíce května a předpokládaná cena je 5 299 korun. Což vzhledem k specifikacím telefonu není nejméně, ale za novinku ve formě interaktivního LED krytu si prostě musíme připlatit.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version