Dotekomanie.cz

ZTE představí chytré hodinky s Android Wear a připojením 4G

V letošním roce se chystá čínská společnost ZTE představit nové chytré hodinky, které přinesou novinku oproti konkurenci. Budou totiž podporovat připojení k 4G síti. ZTE si musí nějak spravit své finanční výsledky za uplynulý rok, protože ten pro ně nedopadl příliš dobře. Potkala je zatím nejhorší krize za posledních 31 let. Je však sázka na tvorbu chytrých hodinek dobrým tahem?

Nevyzpytatelná investice

Informaci o nových hodinkách potvrdil pro americký portál Cnet CEO společnosti ZTE Lixin Cheng. Dle jeho slov by hodinky měly přijít před koncem tohoto roku. Podle dostupných informací budou chytré hodinky zcela samostatně použitelné i bez spárování mobilního telefonu. Bude možné se připojit k internetu o rychlosti 4G, což znamená, že bude možné vložit do nich sim kartu. Operačním systémem bude Android Wear, s největší pravděpodobností již očekávaná verze 2.0.

Vícero detailů zatím nebylo odtajněno, ale alespoň je prý už jeden potvrzený prodejce pro americký trh. ZTE se doposud vyhýbalo produkci chytrých hodinek a to proto, že měli například problémy s optimalizací životnosti baterie. Problémy by snad měly být již vyřešeny a výroba hodinek by měla brzy začít. Otázkou však je, zda to má smysl. Pomalu se ukazuje, že chytré hodinky, alespoň v této podobě, jak ji známe, zatím nejsou velikým boomem, jak se očekávalo. Proto je investice do jejich výroby, zvláště finančně ohroženou ZTE, poměrně riskantní.

Zdroj: androidandme.com

Exit mobile version