Dotekomanie.cz

Youtube spouští Super Chat

Youtube v roce 2014 spustil fanouškovské financování, což je funkcionalita umožňující zasílání peněz Youtuberům. Bohužel se tato služba nikterak nerozšířila a byla dostupná jen v několika zemích. Dnes se ale dozvídáme, že fanouškovské financování končí a bude nahrazeno novinkou Super Chat.

V základu se jedná o možnost zvýraznění komentáře v chatu při živém vysílání. To ale není zadarmo. Uživatel musí zvolit cenu, kterou je ochoten investovat, přičemž komentář může být zvýrazněn až na 5 hodin. N

Zatím však nevíme, kolik Youtuber přesně dostane procent z příspěvků.

Pokud živý přenos skončí dřív, tak se investovaná částka nemění a v podstatě dojde k ukončení časového limitu. Pakliže po zaplacení uživatel odstraní komentář, nedojde ke zrušení platby.

V tuto chvíli je tato novinka spuštěna jen na třech kanálech (iHasCupquakeGreat Library a Alex Wassabi). Na konci ledna dojde k masivnějšímu nasazení – dostupnost je hlášena pro tyto země:

Youtube oznámil, že následně dojde k rozšíření do 20 zemí (pro Youtubery) a možnost investice bude umožněna uživatelům ze 40 zemí, ale není jasné, jestli mezi nimi bude i Česká republika. Možnost placení bude umožněna jen skrze Youtube nebo Youtube Gaming pro počítače a Android. Majitelům iOS nebude toto umožněno.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version