Dotekomanie.cz

Vivo představilo další telefony pro selfie nadšence s duální přední kamerou

Čínský výrobce smartphonů Vivo, založený v roce 2009 představil dva skoro nové telefony. Jedná se o nástupce modelu Vivo V5, který byl poměrně známý, jelikož byl prvním telefonem, který měl vyšší rozlišení přední kamerky než zadní. A Vivo v této tradici pokračuje i u dvou dalších nových modelů Vivo V5 Plus a Vivo V5 Lite.

Pouze vylepšení předchozího modelu

Původní model z řady V, čili V5, byl představen loni a jako první na světě měl přední kamerku s vyšším rozlišením než tu zadní. Zadní kamerka má 13 MPx, zatímco ta přední disponovala snímačem s 20 MPx a clonou 2,0. Nástupci V5 Plus a V5 Lite byli oficiálně představeni 19. ledna a do prodeje se dostanou jako první v Indii, a to na začátku příštího týdne. Telefon již bylo sice možné předkoupit na malajsijských stránkách, ale oficiální online prodej a distribuce byly zahájeny až dnes. Celkově se dá říci, že se jedná o telefony střední třídy se zaměřením na fotoaparát.

Specifikace V5 Plus

Cena lepšího modelu je stanovena okolo 400 amerických dolarů, čili kolem 10 000 korun českých. V Česku není oficiální a ani zprostředkovaná distribuce, zakoupení bude možné jen přes zahraniční e-shopy.

Specifikace V5 Lite

Oškubaný bratříček v nižší cenové relaci. Přesná cena však nebyla stanovena, předpokládá se přibližně okolo 200 amerických dolarů, čili kolem 5000 Kč.

 

Zdroje: fonearena.com, gadgets.ndtv.com, gsmarena.com, gizmochina.com

Exit mobile version