Dotekomanie.cz

LG ukázalo výsledky za poslední čtvrtletí roku 2016

LG představilo finanční výsledky společnosti za poslední čtvrtletí a zatím to pro tento jihokorejský konglomerát nevypadá zrovna dobře. Ztráta je jak mezi kvartální, tak meziroční. Výsledná čísla jsou za celou firmu, nikoli jen za její mobilní divizi. LG se totiž například zabývá i chemickým průmyslem.

Miliardové ztráty

Je paradoxní, že celkové mezi kvartální zisky jsou stále vyšší, stejně tak i meziroční čísla rostou, a to celkově o 12 miliard amerických dolarů meziročně. Avšak ani to nestačí na pokrytí nákladnosti z ostatních divizí konglomerátu LG. Celková ztráta se vyšplhala na 29 milionu amerických dolarů, čili 732 milionu korun českých, což jsou tři čtvrtě miliardy korun.

Nejvýdělečnějším odvětvím společnosti LG se stala výroba domácích spotřebičů a klimatizací. Mobilní divize zaznamenala ztrátu necelých 400 milionů amerických dolarů, což je v přepočtu na české koruny skoro deset miliard. A to i přesto, že za prodej telefonů utržili 2,3 miliardy dolarů, čili 58 miliard korun.

Výsledky jsou zatím předběžné a čísla jsou zatím jakýmsi před kalkulem výsledné podoby. Koncové výsledky by měly být známy brzy, avšak kladná číslo to pro jihokorejskou firmu zajisté nebudou.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version