Dotekomanie.cz

Lenovo Smart Assistant – líbivý doplněk do domácnosti

Společnost Lenovo nastupuje do pomalu rozjíždějícího vlaku s inteligentními doplňky pro domácnost. Nové zařízení s názvem Smart Assistant se postaví vedle nedávno uvedených novinek od Amazonu (Echo) a Googlu (Home). Čínský výrobce ke všemu navázal spolupráci s americkým Amazonem, když se rozhodl využít software z jejich portfolia a částečně převzal designové zpracování z Echa. Avšak nižší prodejní cena ve prospěch Smart Assistant může hrát rozhodující slovo.

Uvnitř zařízení se usadil procesor Celeron N3060 od Intelu se dvěma jádry pod kapotou. Hudební stránku zaštítí jeden výškový reproduktor s 5 watty a jeden basový reproduktor s 10 watty. Pro co nejlepší zaznamenání hlasových příkazů je k dispozici celkem 8 360stupňových mikrofonů vylepšených o funkci pro potlačení ozvěny či šumu. Přítomné mikrofony dokážou rozpoznat váš hlas až z pěti metrů.

Pro náročnější zákazníky je ještě připravena druhá verze s prémiovějšími reproduktory od Harman Kardon, který bude dražší a jen v černém provedení. První verze má horní část s ovládacími prvky stříbrnou a spodní část se vzorem tkaniny lze vybírat z několika barev. Smart Assistant umí spolupracovat s aplikací Alexa. Oficiální prodej začne v květnu tohoto roku za následující ceny.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version