Google „Taimen“ Pixel má být větší než Pixel XL aktualizováno, spekulace

Google „Taimen“ Pixel má být větší než Pixel XL [aktualizováno, spekulace]
2017-03-15T21:00:42+02:00
• 15. 3. 2017
8

Aktualizováno 15. 3.

Teprve včera jsme se dozvěděli kódová označení nadcházejících Pixelů. Nikdo ale nečekal, že by se mohlo objevit třetí zařízení, jenž nese jméno Taimen (Tajmen sibiřský). Zdroj webu DroidLife potvrzuje existenci tohoto mobilu, přičemž hlavní odlišností od dvou základních modelů má být velikost displeje.

Nejenže by měl být Taimen větší než Walleye a Muskie, ale dokonce má přesahovat velikost displeje Pixelu XL, který má 5,5 palců. Byla by zde možnost, že by se mohlo jednat o smartphone pro VR a AR, přičemž by mohl disponovat technologií Tango, ale jedná se jen o naši domněnku.

Taimen

Aktualizováno 14. 3.

Google se doslova vyžívá v kódových označeních svých produktů. U Androidu jsme si zvykli na sladkosti, přičemž smartphony, tablety a jiná podobná zařízení jsou pojmenována po rybách. Nadcházející Pixely nesou označení Walleye (Candát severoamerický) a Muskie (Štika muskalunga).

Walleye a Muskie

Konkrétně je potvrzené jméno Muskie díky zmínce v AOSP. Mělo by se jednat o větší zařízení, přičemž Walleye má být menší a levnější.

Dalo by se tak říci, že je částečně potvrzena existence dvou zařízení, na kterých se provádí ladění systému Android. Možná tak odpadá spekulace, že bychom se letos mohli dočkat jen jednoho smartphonu Pixel.

Aktualizováno 8. 3.

Objevují se další spekulace kolem nadcházejících modelů od Googlu. Prozatím jsme se dozvěděli, že existuje několik prototypů, které se liší zejména použitými procesory. Stále se zvažuje plná voděodolnost v rámci certifikace IP68 a není ještě jisté, jestli se dočkáme dvou modelů.

Redaktoři webu 9to5google mohli vidět dokumenty naznačující absenci konektoru na sluchátka (jack 3.5). Jelikož nechtějí zdroj vystavit jakémukoliv riziku, neuveřejnili nic, co by potvrzovalo tyto spekulace. Zároveň ale dodávají, že se jedná pouze o možnost a nemusí se prosadit u finálního produktu.

Pakliže by Google Pixel 2 neměl konektor na sluchátka, byla by voděodolnost na místě. Kromě toho by se Google připojil k malé skupince výrobců, co se zřekli tohoto konektoru, aspoň v rámci top modelů.

Aktualizováno 6. 3.

Dalo by se říci, že už v lednu se začalo spekulovat o nástupci loňských smartphonů Pixel. Z vedení společnosti Googlu již bylo potvrzeno, že na trh přijde v tomto roce Pixel 2 a že se bude jednat o prémiové zařízení. Tato zpráva se šíří i s další informací, která uvádí, že by nemělo dojít k uvedení levnějšího zařízení.

Zdroje obeznámené s celou situací ale dodávají, že bychom se měli dočkat levnějšího zařízení od Googlu. Avšak by se nemělo jednat o standardní postup, kdy levnější model bude jen mírně upraven oproti prémiovému mobilu. Jsou zde náznaky, že Pixel 2B (kódové označení pro základní model) se nebude prodávat v USA a měl by zamířit na rozvojové trhy.

Pixel 2 a Pixel 2B vyvíjí stejný tým, přičemž existuje několik prototypů. U Pixelu 2 máme očekávat další posun v oblasti fotografií, zejména za zhoršených světelných podmínek. Že existuje několik prototypů, ještě neznamená, že  se dočkáme minimálně dvou zařízení. Nakonec vše může skončit jen u prémiového smartphonu. Zatím tedy musíme vyčkávat na další informace. K uvedení na trh by mělo dojít v druhé polovině tohoto roku.

Původní článek 26. 1.

Nikdo by nečekal, že se první spekulace kolem nadcházejícího smartphonu od Googlu objeví v tuto dobu. Prozatím nemáme k dispozici konkrétnější hardwarové specifikace nebo design.

Na povrch se dostávají informace o přibližných vlastnostech, kterými se má druhá generace chlubit. V první řadě stojí za zmínku, že se testuje hned několik modelů lišící se zejména procesory. Některé verze obsahují vylepšenou verzi Snapdragonu 835, pravděpodobně s jiným konečným číslem.

Také se má testovat procesor od Intelu a dokonce do hry na chvíli vstoupil i Mediatek, ale zjevně se s ním už nepočítá, aspoň podle nejmenovaného zdroje. Kromě toho se má testovat i Pixel 2 s procesorem, který si navrhl sám Google. Je ale jasné, že se o výrobu postará jiná společnost.

Kromě lepší hardwarové výbavy se máme dočkat dalšího posunu v oblasti fotografických schopností. Nemělo by dojít k navyšování megapixelů. Spíše by Google mohl nabídnout dodatečné funkce a jednou z nich by mohla být i optická stabilizace obrazu, která u současných modelů chybí.

Dále se máme dočkat i vylepšené ochrany proti vodě a prachu. Pravděpodobně dojde i na změnu designu, jelikož současná generace vykazovala některé nepříjemné vlastnosti při focení.

Smutnou zprávou může být informace, že Pixel 2 bude dražší než současná generace. Na druhou stranu se má také pracovat cenově dostupnější variantě – Pixel 2B (zřejmě pracovní název). Zatím se jedná jen o hrubý popis druhé generace a dost věcí se ještě může změnit. Uvidíme, s čím se nakonec Google pochlubí.

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com, 9to5google.com, androidpolice.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Daniel Rokos

8. 3. 2017, 19:07

Nejlépe zadarmo vandráci.To jsou keci.

Robert Tom

9. 3. 2017, 6:18

No ty jsi mi taky pěkná stahovací kůžička.

Daniel Rokos

14. 3. 2017, 22:38

Nezáviď chudáku

Ján Valkovič

26. 1. 2017, 23:49

Informacia o vlasnom SoC by suhlasila so skorsou informaciou o vlastnom cipe pre Pixel
https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-10-04/behind-the-pixel-google-s-first-real-threat-to-apple-s-iphone

A ak by to bola pravda vyssia cena by nemusela byt problemom, ak by to Google dorovnal dlhsou podporou. Dnes su vraj problemom ovladace, ale su priklady kde to celkom nesedi, napr. Samsung a Exynos alebo neurcity dovod preco telefony so Snapdragonom 801 nemozu dostat nugat. Cize za mna by vyssia cena bola OK, ak by Pixel 2 namiesto sucastneho modelu 2+1 (2 roky plna podpora a dalsi rok bezpecnostne aktualizacie) dostal 4+1.

Ján Valkovič

26. 1. 2017, 21:29

Asi je prilis naivne verit, ze Google zmeni cenovu politiku a Pixel bude v EU predavat za rovnaku cenu ako v USA :-)
Potom by nevadilo, ze bude drahsi v USA, stale by to mohlo byt menej ako za sucastny model

Vojta Vilímec

26. 1. 2017, 20:06

Ještě dražší? To snad ne. Vždyť už teď byl Pixel 1 hrozně drahej.

Přemysl Vaculík

VIP 26. 1. 2017, 20:17

Zřejmě budou dva – cenově dostupný a pak nejvybavenější = dražší.

Vojta Vilímec

27. 1. 2017, 10:45

Jako teď? Teď stál nejmenší v nejlevnější verzi asi 25 tisíc, což rozhodně cenově dostupné není, a nejdražší varianta 30 tisíc.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat