Dotekomanie.cz

Full Pixel Mod aneb svěží vítr pro Nexus 6P [tip]

nexus 6P

Loňské představení telefonů Pixel neznamenalo jen konec řady Nexus. Google mimo jiné oznámil, že některé z nových funkcí budou dostupné exkluzivně pro tato zařízení. Přestože nám byl zachován komfort v podobě rychlých aktualizací, Google Assistant či nová navigační lišta se nás už bohužel netýká. A právě od toho je tu komunitní fórum XDA.

„Starý“ Nexus 6P s novými funkcemi

Proces samotného flashnutí netrvá dlouho, tedy za předpokladu, že víte jak na to. V úvodu je také potřeba zmínit, že tyto úpravy vyžadují odemčený bootloader, práva root a některý z nástrojů pro flashování souborů ZIP (například TWRP či FlashFire). Získání těchto nezbytností je možné několika způsoby – metodou ADB či použitím toolkitu.

Rozhodně nedoporučuji, aby se osoby s nulovými zkušenostmi pouštěly do těchto operací. Web Dotekománie nenese zodpovědnost za poškození vašeho telefonu. Následující mód s názvem Full Pixel Mod je odzkoušen a funguje výhradně na telefonu Nexus 6P s Androidem 7.1 (číslo sestavení N4F26J). Při správném postupu je plně funkční. Jaké funkce vlastně získáte?

Mám root a custom recovery, co dál?

Pakliže disponujete všemi výše zmíněnými předpoklady, bude to pro vás jistě hračka. Stačí už jen stáhnout potřebný hlavní soubor, případně i soubor pro odstranění barevné navigační lišty do telefonu. A pokud stále váháte, zkuste navštívit oficiální vlákno, kde můžete najít odezvu od ostatních uživatelů. Před samotným procesem je doporučeno zálohovat současný systém.

Flash přes TWRP

První změnu zpozorujete už při bootování, kdy se objeví nová animace. Pokud budete mít problém s kruhovými ikonami, stačí smazat mezipaměť a data aplikace Pixel Launcher. V případě potíží obnovte systém ze zálohy.

Znáte podobný mód například pro telefon Nexus 5X? Rozhodně se o to podělte v komentářích.

Exit mobile version