Dotekomanie.cz

Chrome Beta získává novou offline funkci

V týdnu se Google pochlubil offline vyhledáváním, což je funkcionalita zaměřující se na dohledání informací v momentu, až jste připojeni k internetu. V rámci Chromu beta pro Android se objevuje podobná funkce, která má stejný základ.

V prohlížeči můžete zadat adresu i tehdy, kdy nejste připojeni k internetu nebo nemáte stabilní spojení. První se vám objeví známá stránka o nedostupnosti, ale navíc obsahuje tlačítko pro stažení, až bude připojení k dispozici.

Následně se v notifikaci objeví informace o možnosti stažení stránky. Odhadujeme, že se webová stránka stáhne automaticky, ale nepodařilo se nám to zatím docílit. Následně lze stránku zobrazit i v takovém momentu, kdy opět není připojení k internetu.

Bohužel nevíme, jaké jsou další podmínky této funkce. Objevilo se to zatím jen na jednom zařízení, byť na druhém byla stejná verze systému i aplikace. Google očividně testuje tuto novinku na omezeném počtu smartphonů. Uvidíme, jestli se jí dočkáme ve stabilní verzi.

Aktualizováno

Nakonec se nám podařilo zjistit, že tuto funkci lze zapnout v rámci nastavení Chromu Beta. Stačí tedy zadat do adresního řádku chrome://flags  a vyhledat #offline-pages-async-download.

Exit mobile version