Google rozšiřuje sdílené připojení aktualizováno

Google rozšiřuje sdílené připojení [aktualizováno]
2017-02-11T08:15:11+02:00
• 11. 2. 2017
3

Aktualizováno 11. 2.

Pakliže dnes chcete spustit sdílení připojení, musíte jít do nastavení zařízení > Bezdrátová připojení a sítě > Další > Sdílené připojení a přenosný hotspot. Zde je nutné manuálně nastavit vše potřebné. Google přidává funkci „Instant Tethering“, která v podstatě zjednodušuje celý proces v rámci zařízení jednoho uživatele.

Google původně zpřístupnil tuto novinku pro omezený počet uživatelů, ale nyní je dostupná pro všechny majitele zařízení Pixel, Pixel XL, Nexus 6, Nexus 5X a Nexus 6P. Podmínkou je minimální verze Androidu 7.1.1. Pakliže máte zařízení v češtině, nehledejte položku „Instant Tethering“. Musíte jít do nastavení zařízení, dále do sekce Google a zde najít položku Nastavení zařízení v okolí. Čeká na vás jednoduchý průvodce.

Pakliže máte vše nastaveno, můžete se na svém druhém zařízení s vaším účtem automaticky připojit skrze WiFi ke smartphonu a využívat jeho internetové připojení. Jak vidíte na obrázku níže, je k dispozici i informace o kapacitě baterie. Svůj smartphone můžete využívat skrze toto jednoduché nastavení na zařízeních Pixel, Pixel XL, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel C a Nexus 9. Podmínkou je minimální verze Androidu 6.0.

Původní článek 21. 1.

Smartphony nejen s Androidem nabízí možnost sdílení připojení k internetu. K dispozici jsou celkem tři možnosti – přes Bluetooth, USB nebo WiFi. Při zapnutí a nastavení nebo propojení dochází ke sdílení mobilního připojení k internetu skrze tyto technologie. Do této chvíle byla nutnost uživatelské interakce, aby došlo k aktivaci (museli jste skrze přepínač nebo nastavení smartphonu zapnout tuto funkci). Právě na to se Google zaměřil a začíná zavádět jednodušší použití.

Jednoduché sdílení

Nový způsob se jmenuje „Instant Tethering“ (český název zatím neznáme) a v podstatě zjednodušuje celý systém použití a nastavení. Novinka přichází s Google Play Services ve verzi 10.2 a přidává do smartphonu automatické sdílení mobilního připojení k internetu. Nemusíte se bát, že byste se stali veřejným přístupovým bodem. Tady jde o sdílení mezi zařízeními jednoho uživatele.

automatické sdílení připojení k internetu

Pakliže máte například smartphone a tablet, na kterých je váš Google účet, lze nastavit „Instant Tethering“ na smartphonu. To znamená, že když tablet bude mít horší připojení skrze WiFi, systém se vás zeptá, jestli má použít připojení z druhého zařízení.

Tato funkce bude aktivována zřejmě i v případě, pokud tablet nemá k dispozici běžný přístupový bod. Nebude zde potřeba něco nastavovat, nebo cokoliv upravovat. Dochází tedy k velkému zjednodušení funkce, o které někteří uživatelé nemají ani tušení.

Kdy se dočkáme?

Novinka se začne objevovat zprvu jen na posledních Nexus a Pixel zařízeních, přičemž Nexus 9 a Pixel C budou jen klienti. Dále je vyžadována nová verze Google Play Services, přičemž novinka bude jen u Androidu 7.1.1+. V tuto chvíli tedy jde spíše o testování a ne každý uživatel s takovou výbavou bude mít k dispozici „Instant Tethering“.

Navíc si Google řídí povolení této funkce skrze servery, takže ani po stažení Google Play Services 10.2 nemusí být „Instant Tethering“ dostupný. V následujících měsících dojde k rozšiřování i na další zařízení.

Zdroje: androidpolice.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ale jo, může se hodit.

Petr Štěpánek

21. 1. 2017, 9:01

Zajímavá funkce. Na druhou stranu mě neobtěžuje jedním tapnutím toto zapnout a mít to plně pod kontrolou.

Přemysl Vaculík

VIP 21. 1. 2017, 10:19

Zkušený člověk to nepotřebuje, ale řekl bych, že tady jde o „prostě to funguje“ (lidi nemusí něco řešit).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat