Dotekomanie.cz

Nové chytré hodinky NO. 1 G7 spatřeny na prvních fotografiích

Výrobce chytrých hodinek NO. 1 nedávno představil vylepšený model chytrých hodinek s názvem G7. Ty jsou nástupcem letošních modelů G5 a G6. Hodinky přináší jednu velikou změnu a to, že podporují sim kartu. Tím pádem můžete mít na zápěstí telefon, ze kterého můžete volat či posílat sms zprávy.

Trochu hranatější provedení

Nový model hodinek má velice zajímavé provedení. Kromě hranatého obdélníkového tvaru je navíc konstrukce telefonu/hodinek vycvakávací a může se nosit bez pásku. Navíc je možné pásek vyměnit. Z nabídky je na výběr plastový nebo kovový. Bohužel uvnitř hodinek se nachází proprietární systém, takže zde není Android a musíte se spokojit s uzavřeným systémem.

Uvnitř konstrukce je procesor MTK 2502, který se stará o plynulý chod hodinek. Při recenzi předchozího modelu G5 jsme nezaznamenali vůbec žádné problémy s plynulostí prostředí. Podstatnou funkcí je možnost odejmutí 380 mAh baterie a pod ní vložení sim karty (2G sítě) a sd karty. To umožní mít záložní smartphone na zápěstí.

Konstrukce je plastová a má rozměry 4,8 * 3,7 * 1,2 cm. Jedná se tedy o robustnější zařízení, které bude na zápěstí nepřehlédnutelné. Displej má velikost 1,54 palce a je krytý tvrzeným sklem Gorilla Glass, jeho rozlišení je 240 * 240 px. To není moc, leč na hodinky této velikosti je to dostatečné. Na zadní straně přístroje je senzor na měření srdečního tepu.

Cena a dostupnost

Zahájení prodeje začne pravděpodobně ještě v prosinci. Cena doposud nebyla stanovena. Předchozí modely řady G se pohybovaly v rozmezí 20-40 amerických dolarů, čili mezi 500-1000 Kč. Cena nového modelu bude sahat k vyšší hranici, možná bude ještě vyšší, jelikož nabízí vícero možností oproti předchozím modelům. Avšak oproti konkurenci je cena vyšší. Například hodinky DZ 09 stojí okolo 500 Kč a nabízejí velice podobné funkce jako G7, akorát byly představeny více než před rokem.

Zdroj: en.001phone.cn

Exit mobile version