Dotekomanie.cz

Nová aplikace Zvednout to? na iOS prozradí, když volá telemarketing

Aplikací na blokování hovorů či rozpoznání, kdo volá, tu již bylo nespočet na platformě Android. Operační systém iOS však ještě donedávna přístup k identifikaci vašich telefonních čísel nedovoloval. To se však od iOS 10 mění a čeští vývojáři Igor Kulman a Jan Čislinský nám přináší řešení v podobě aplikace s názvem Zvednout to.

 

Aplikace vás tak ochrání před podvodnými a obtěžujícími hovory. Databáze těchto čísel neustále roste a sami můžete přidat další, pokud na nějaké obtěžující číslo narazíte. Po instalaci aplikace vás provede jednoduchý tutoriál, ve kterém je třeba v nastavení systému povolit přístup k identifikaci telefonních čísel. O soukromí se však bát nemusíte, přístup k seznamu hovorů či ke kontaktům není možný.

Kdykoliv vám potom nějaké obtěžující číslo bude volat, uvidíte přímo na displeji, zda se jedná například o Telemarketing či Finanční služby. Dokonce pak vidíte i zpětně v historii hovorů, zda se jednalo o podvodné číslo. Sám jsem aplikaci vyzkoušel a hned jsem ve svém seznamu hovorů viděl jedno číslo od telemarketingu. Mohu tak potvrdit, že aplikace opravdu funguje výborně.

  

Dle slov vývojářů však vývoj aplikace nekončí, již nyní se pracuje na dalších funkcí jako je možnost automatického blokování podvodných a obtěžujících čísel. Jeden z vývojářů (Igor Kulman) dříve vyvíjel pro operační systém Windows Phone a před dvěma lety jsme ho vyzpovídali právě na téma vývoje aplikací na tento systém. Rozhovor si můžete přečíst zde.

Aplikaci „Zvednout to?“ stahujte zde:

Exit mobile version