Dotekomanie.cz

Google Mapy s pozměněnou navigací

Čas od času Google udělá drobné změny ve svých aplikacích. Není neobvyklé, že někteří uživatelé dostanou novinky v pořádném předstihu – jsou zapojeni do testování (někdy A/B testování). Nyní zde máme drobnější úpravu navigace v aplikaci Google Mapy.

Konkrétně došlo na úpravu nabídky poskytující další možnosti při navigování. Původní verze obsahuje v dolní části dvě tlačítka. První dává na výběr alternativní trasy, druhé pak poskytuje dodatečné možnosti skrze dialogové okno, které zastíní aktuální navigaci.

Stará vs. nová verze

Ukončení navigace je nově červené a doplněné o text. Původní dvě tlačítka na pravé straně jsou nahrazeny jedním v podobě šipky nahoru s textem „Další“.

 

Stará (jen první) vs. nová verze

Na obrázcích výše je vidět hlavní změna. Po rozbalení nabídky je stále vidět čas do cíle a zbytek informací o navigaci zůstává dostatečně viditelný – nejsou ztlumené barvy.  Nabídka poskytuje položky jako vyhledávání podél trasy, alternativní trasy, trasa a další nastavení.

Tato novinka je k dispozici v aplikaci Google Mapy ve verzi 9.42.3. Pokud máte aktualizováno, nemusí se objevit, stále můžete mít k dispozici původní verzi. Web AndroidPolice si všiml, že při vymazání dat aplikace dojde k přepnutí na novější rozhraní.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version