Dotekomanie.cz

Apple vydal iOS 10.2 – drobné novinky a noví smajlíci

Apple včera v podvečer vydal aktualizaci operačního systému iOS s číslovkou 10.2. Ta byla vydána po celkově osmi betaverzích. Nová verze je spíše ve znamení oprav, přesto přináší několik novinek. Kromě podpory nových smajlíků přináší nové efekty ve zprávách, vylepšuje aplikaci hudba a live photos jsou nyní plynulejší.

Změn je samozřejmě ještě více, jedná se však o detaily. Například při vysunutí notifikační lišty a přepnutí na záložku s widgety jste se při dalším vysunutí lišty opět museli na widgety posouvat. Nově si lišta pamatuje, kde jste skončili. Totéž lze nastavit u fotoaparátu, tedy aby si pamatoval váš naposledy aktivní režim či filtr. Integrována byla SOS funkce, která zavolá na tísňovou linku, pokud pětkrát zmáčknete home button.

Zcela nová je aplikace TV. Ta je však dostupná pouze majitelům v USA a v Česku jí v systému ani nevidíme. Live photos, neboli živé fotky jsou mnohem plynulejší. V nastavení přibyly tři nové tapety, to se však týká pouze majitelů iPhonu 7. Samozřejmě pak došlo na opravy chyb. Aktualizace má dle zařízení velikost kolem 400 MB a stáhnout ji můžete buď přes iTunes nebo přímo v telefonu v nastavení.

 

Kompletní seznam změn

TV

Emotikony

Fotky

Zprávy

Hudba

News

Mail

Zpřístupnění

Další vylepšení a opravy

Zdroje: iphonehacks.com, 9to5mac.com, 9to5mac.com

Exit mobile version