Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – Pixel XL, Nubia N1 a Meizu

N9 Lite

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

V novém seriálu „Mobily v českých e-shopech“ se tedy dozvíte, jaké mobily se začaly prodávat na českém trhu. Také se zaměříme na obnovení prodeje starších zařízení. Jedná se o unikátní projekt na českém trhu, na kterém jsme pracovali posledních několik měsíců.

Novinky 44. týdne

V kategorii jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Google Pixel XL

Ačkoliv jsou nové Google Pixely vyráběny společností HTC, tak tento tchajvanský výrobce neplánuje prodej v České republice. Vše záleží na Googlu. Samozřejmě zde máme dovozce, kteří se pokusí uspokojit české zájemce. Nyní se objevuje první z nich, ale cena asi jen tak nepotěší.

Specifikace Google Pixel XL

Nubia N1

Nubia sice oficiálně vstoupila na český trh, ale zatím se nedá říci, že by zde zazářila. Možná ale zaujme model Nubia N1, kde najdeme vskutku velkou baterii a také kompletní pokrytí českých LTE frekvencí.

Specifikace Nubia N1

Huawei Nova Plus

Společnost Huawei na veletrhu IFA představila dvě novinky, přičemž se na náš trh dostává model Nova Plus. Nabízí zajímavé specifikace kolem zadního foťáku, velký displej a relativně dostatečnou kapacitu baterie. Vše podtrhuje kovové zpracování.

Specifikace Huawei Nova Plus

Meizu U10

Meizu si již našlo svou cestu na náš trh. Zatím se ale jedná o relativně neznámou značku, která by mohla zaujmout. Bohužel novinky nenabízí například podporu frekvence 800 MHz u LTE. Ve městech tedy nebude problém s připojením, ale na venkově se budete muset spolehnout na 3G a 2G.

Specifikace Meizu U10

Meizu U20

Vybavenější model U20 má jednak větší displej, rychlejší procesor, ale také baterie nabízí vyšší kapacitu. Bohužel i zde chybí podpora základního LTE pásma.

Specifikace Meizu U20

Exit mobile version